Selvdisiplin for Mac-brukere

Selvdisiplin for Mac-brukere

Selfcontrol er et gratis Mac-program som lar deg ta kontroll over internett-bruken.

Det første skrittet mot bedring er erkjennelse, og det er i høyeste grad tilfellet for Mac-brukere som praktiserer prokrastinasjon - trangen til å utsette til i morgen det du kan gjøre i dag. Men vi vet råd!

LES OGSÅ: iPod genererer mer trafikk enn mobiltelefoner

A stich in time saves nine, sier britene. Og mener vel å si noe sånt som at det du like gjerne kan gjøre nå, det bør du ikke utsette til imorgen.

Uten å være moralister kan dette være et godt råd også for den gjennomsnittlige Mac-brukeren som lider av et aldri så lite snev av internett-betinget oppmerksomhetssvikt. Når sjekket du e-posten, facebook-profilen eller twitter-kontoen sist? Dersom svaret er i løpet av de fem siste minuttene, bør du lese videre.

Kontroll over internett-bruken

Selfcontrol er et gratis program som lar deg ta kontroll over internett-bruken, og dermed også din egen tid som du kanskje skulle gjort noe bedre med. Selfcontrol kan blokkere all inngående og / eller utgående trafikk til e-postservere eller definerte nettsider for et bestemt tidsrom. For å få fred, med andre ord.

For å være sikker på at du ikke lurer deg selv, kan timeren ikke endres etter at den er aktivert, verken av programmet selv eller av en omstart. Brukes med omhu, med andre ord. Men du har fremdeles tilgang til andre nettsider.

LES OGSÅ: Test: Apples luksus-bærbare

For dem som virkelig trenger å ta kontroll over livet kan vi anbefale et mer drastisk tiltak. Applikasjonen Freedom stenger all nett-trafikk ute, men lokal nettverks-tilgang kan opprettholdes for jobb-relaterte operasjoner. Freedom er donasjons-vare.

Nett-tjenester