Send regning fra Digipost

Send regning fra Digipost

Brukerne av Digipost ønsket muligheten til å overføre regninger til nettbanken. Det har de fått.

Preferansene rundt betaling av regninger er like varierte som løsningene, påpeker Posten Norge. Mens noen ønsker at alt skjer av seg selv gjennom Avtalegiro, ønsker andre istedet å logge seg på nettbanken og aktivt godkjenne hver betaling med Efaktura.

Mange ønsker imidlertid fortsatt å motta fakturaene i postkassen sin, kontrollere underlag og beløp, for deretter å utføre selve betalingen. Det er tanken bak å integrere Digipost og nettbankene slik at operasjonen kan gjøre enklere, etter forslag fra Digipost-brukere, ifølge en melding fra Posten Norge.

Som sagt som gjort. Nå har Posten, Skandiabanken og KLP har inngått samarbeid som gjør det mulig å overføre regninger direkte fra den digitale postkassen til nettbanken.

Kunder i for eksempel Skandiabanken som bruker Digipost kan nå motta regninger i sin digitale postkasse og enkelt overføre disse til forfallsregisteret i nettbanken. Tjenesten «Send til nettbank» er et alternativ til Efaktura og Avtalegiro.

«Send til nettbank»

Den nye tjenesten er utviklet i samarbeid mellom bankene og Posten, og gjør det blant annet mulig å betale regninger uten BankID. Det koster heller ikke noe å bruke tjenesten. Funksjonen «Send til nettbank» fungerer dessuten uavhengig av teknologisk plattform, og kan også brukes på mobiltelefon og nettbrett.

Med andre ord, kommer man seg på Digipost, kan man bruke den nye funksjonen.

Regningen legger seg så direkte i forfallsregisteret og blir betalt på forfallsdato. Hvis kunden vil endre, slette eller se kvittering, må han logge inn i nettb- eller mobilbank, eller bruke SMS-tjenesten til banken.

Et lite OBS er at det bare er mulig å legge betalinger med KID-nummer til forfall. Dessuten er det jo også slik at regninger bare sendes til Digipostkassen dersom den enkelte virksomheten har avtale med Digipost.

Men for de som har alt dette på plass, så kan den nye tjenesten gi litt mer kontroll i regnings-hverdagen. Flere andre banker har dessuten signalisert at de ønsker å tilby tjenesten til sine kunder.