Sier nei til Cisco

Sier nei til Cisco

Ledelsen i Tandberg trykker Cisco til sitt bryst, men nå gjør flere store aksjonærer i videokonferanseselskapet motstand.

21 store Tandberg-aksjonærer, som tilsammen kontrollerer 24 prosent av selskapet er ikke fornøyd med Ciscos miliardbud.

Eierne sier nei til budet for å presse frem et enda høyere tilbud fra Cisco.

- Vi har som intensjon å stemme nei til budet, siden vi tror det er mulighet til å få høyere pris, sier finansdirektør Kjetil Houg i Oslo Pensjonsforsikring til E24.

Dårlig nytt for ledelse

Ifølge nettstedet går dermed ikke budet på over 17 milliarder kroner gjennom. Cisco må nemllig ha tilslag fra 90 prosent av Tandbergs eiere for å ta over selskapet.

Dette er dårlig nytt for Tandbergledelsen som har trykket Cisco til sitt bryst, og som selv får solid økonomisk gevinst om Cisco får sin vilje .

Les også: Konkurrent hyller Tandberg-oppkjøp

Spesialavtale

I dag skrev Dagens Næringsliv at toppledelsen i Tandberg har avtale om å få kompensasjon hvis selskapet skifter majoritetseier.

I en note til årsrapporten for 2008 kommer det frem at konsernledelsen har en avtale om "opp til 24 måneders total kompensasjon dersom selskapet skifter majoritetseier", skriver DN.

- Kompensasjonen utløses ved eierskifte uavhengig av om ledelsen får fortsette eller ikke, sier Tandberg-direktør Geir Langfeldt i en epost til DN.

Nett-tjenester