Sikrer deg på Facebook

Sikrer deg på Facebook

Eset vil beskytte deg mot dine venners tvilsomme Facebook-linker.

Eset har lansert versjon 6 av flaggskipproduktene Nod32 Antivirus og Eset Smart Security. Dermed skal du kunne beskytte deg mot Facebook-trusler.

En annen nyhet er antityveri-funksjonalitet som kan gjør at man kan sperre, slette eller spore pc-er og smartenheter på avveie.

Social Media Scanner, som beskytter på Facebook, er standard i både Nod32 Antivirus 6 og Smart Security 6, mens antityveri-funksjonaliteten bare er inkludert i Smart Security.

Sosial sikkerhet

Det mest spennende med versjon 6 er nok Social Media Scanner, som Eset sier beskytter mot trusler som spres via sosiale medier.

- Den helt nye funksjonaliteten i versjon 6 av Nod32 Antivirus og Smart Security, Eset Social Media Scanner, beskytter sosiale medier-brukere fra skadelig innhold, inkludert på profilene deres, veggen, nyhetsstrømmen og i private meldinger, også når brukeren ikke er innlogget, sier Christian Teien Sørensen, norgessjef i Esets nordiske partner Eurosecure i en pressemelding om lanseringen.

Den nye løsningen fungerer ved at brukeren aktiverer en app på Facebook-kontoen sin, som skanner innholdet på veggen og private meldinger etter skadevare, nettfiskelenker og lignende. Dersom applikasjonen oppdager noe snusk, blir bruker varslet på epost.

Funksjonen gir også utvidet sikkerhet ved også å sjekke Facebook-veggen til venner for skadelige lenker og innhold.

Låser maskin og sporer tyven

Pc-er, nettbrett og smartmobiler kan lett komme på avveie, og det finnes en rekke produkter som kan spore opp stjålne maskiner, som for eksempel Apples Find My Iphone-løsning.

I følge den globale undersøkelsen Online Security Brand Tracker Survey, er beskyttelse mot informasjonstyveri den tredje mest verdsatte funksjonaliteten i antivirusløsninger. (Beskyttelse mot nettfiske er nummer èn).

I den sammenhengen er funksjonalitet for å låse, slette og lokalisere tapte enheter svært etterspurt blant brukere, påpeker Eset. Omtrent 80 prosent av deltakerne i undersøkelsen oppgir nemlig at de har et konkret behov for å beskytte informasjon og enheter deres på farten.

- Den nye antityveri-funksjonaliteten i Eset Smart Security 6 er en ny måte å tenke beskyttelse av sensitive og personlige data, ettersom den nye antivirus- og sikkerhetsløsningen tilbyr fysisk beskyttelse for sperring av datamaskinen, dersom man ønsker det, sier Teien Sørensen.

En kjekk funksjon i anti-tyverimodulen er muligheten til å vise en melding til den som logger seg på den stjålne enheten, komplett med eget wallpaper og avspilling av lydfil. Modulen kan også ta bilde av den som sitter ved tastaturet på den bortkomne maskinen.

- Vi er blant de første leverandørene som, i stedet for å tilby dette som enkeltstående løsninger, legger til den nye anti-tyverimodulen i den totale sikkerhetsløsningen, uten ekstra kostnader for kunden, avslutter Christian Teien Sørensen.

Nytt i både Nod32 Antivirus 6 og Smart Security 6

  • Social Media-skanneren beskytter Facebook-kontoen (og til en viss grad, venner) fra skadelig innhold på profil, vegg, nyhetsstrøm og private meldinger.
  • Nettskybasert skanning øker farten på skanningen ved hvitlisting av trygge filer basert på ryktebasert database.
  • Skanning under nedlasting reduserer ventetid ved å skanne filer mens de lastes ned.

Nytt i Smart Security 6

  • Anti-tyverimodulen overvåker en savnet enhet, og viser lokasjon på et kart, tar og laster opp bilder fra innebygget kamera, og kan vise egendefinert melding på skjermen. I tillegg kan enheten fjernlåses eller slettes.
  • Anti-phishingmodulen beskytter mot at nettfiskesider som forsøker å stjele sensitiv informasjon som brukernavn, passord eller bank- og kredittkortinformasjon.

Eset Nod32 Antivirus 6 og Eset Smart Security 6 er sertifisert for Windows 8, og er tilgjengelig i Microsofts appstore.