Skal Apple kjøpe Twitter?

Skal Apple kjøpe Twitter?

OPPDATERT: Interne kilder i Apple hevder at selskapet er i forhandlinger om å kjøpe den populære nettjenesten.

Facebook prøvde å kjøpe opp Twitter. Google og Microsoft har også siklet på den populære mikrobloggtjenesten. Nå spekuleres det imidlertid at det er Apple som blir den heldige eieren av den for tiden hotteste tjenesten på internett.

Prisen? Kanskje så mye som 700 millioner dollar, cirka 4,5 milliarder norske kroner - om vi skal tro ryktene. Målet er å ha avtalen klar til 8. juni, da Apples årlige utviklerkonferanse går av stabelen i California, hevder kilder internt i Apple ifølge nettstedene ValleyWag og TechCrunch.

Hvorfor?

Twitter er det hotteste på nettet akkurat nå, og bare i mars steg antallet unike brukere med over 100 prosent. Tjenesten er et sosialt nettsamfunn, der brukerne kommuniserer med korte meldinger på opptil 140 tegn.

Ifølge TechCrunch har de også vært i kontakt med kilder som ikke engang har hørt om en eventuell avtale mellom Apple og Twitter. I tillegg stiller flere spørsmålstegn til troverdigheten til opplysningene, ettersom det ikke finnes noen helt fornuftig grunn til at Apple skulle være interessert i Twitter.

Twitter har hittil vist at de ikke er i stand til å tjene penger. Tjenesten er gratis og enn så lenge er den heller ikke reklamefinansiert. En nylig undersøkelse fra Nielsen Online viste dessuten at 60 prosent av de som registrerer seg på Twitter forsvinner i løpet av en måned.

LES OGSÅ:

Nå får du Tweetie på Mac

Twitter + iPhone

En av årsakene kan imidlertid være på grunn av tjenestens gode tilknytning opp mot iPhone. Flere iPhone-programmer som for eksempel Tweetie, som folk bruker for å sende oppdateringer til Twitter, topper salgslistene hos Apple.

Facebook prøvde i fjor å kjøpe Twitter for 500 millioner dollar. Avtalen gikk imidlertid i vasken, ettersom Facebook ville betale i Facebook-aksjer og investorer i Twitter ikke klarte å bli enige om hvor mye aksjene var verdt. Apples tilbud skal visstnok bestå av kun kontanter.

Electronic Arts også?

Et annet rykte som går er at Apple også planlegger et oppkjøp av Electronic Arts, verdens største spillprodusent. Dette oppkjøpet kan virke langt mer sannsynlig, ettersom iPhone er i ferd med å bli en virkelig utfordrer til spillplattformer som Nintendo DS og Sony PSP.

LES OGSÅ:

iPhone er den nye spillkonsollen

Alt dette er foreløpig bare rykter og hvorvidt det er noe hold i dem gjenstår å se.

FØLG MACWORLD NORGE PÅ TWITTER

Les om:

Nett-tjenester