Skitten surfing med Safari 4

Skitten surfing med Safari 4

Betaversjonen av Safari fyller harddisken med tilsynelatende slettet surfe-historikk.

Prøveversjonen av Safari 4.0 har fått mye skryt, blant annet fordi den laster nettsider veldig raskt. Nå blir imidlertid nettleseren anklaget for å krenke privatlivet til brukerne sine.

En feil oppdaget i Mac-versjonen av nettleseren gjør at funksjonen «Top Sites» lagrer en kopi av alle nettsider du har besøkt, til og med når du surfer i «porno-modus».

Selv om man velger å slette historikk, hurtigminne og informasjonskapsler, finnes informasjonen fortsatt i Safaris skjulte mapper, skriver Thrica Network.

Ifølge Thrica Network sletter nettleseren heller ikke forhåndsvisninger av nettsider for Quicklook. Noensinne. Det betyr at mappen til Quicklook kan vokse seg flere gigabyte stor.

Safari 4 er foreløpig kun i betaversjon. Derfor dreier dette seg trolig om en feil i av nettleseren, som for øvrig bare har blitt oppdaget på Mac OS X Leopard-systemer. Mest sannsynlig vil det bli rettet opp i til den endelige versjonen av Safari.

Slett innholdet selv

For å fjerne surfesporene dine og frigjøre plass på harddisken din foreslår Thrica Network at du setter innholdet i følgende mapper:

I mappen ~/Library/Caches/Metadata/Safari kan du slette innholdet i Bookmarks og History (ikke slett selve mappene).

Slett også filene i ~/Library/PubSub/Feeds/.

Filene for Quicklook befinner seg her: private/var/folders/et/etuAKaR1GTeV9DVeRGfst++++TI/-Caches-/com.apple.Safari/Webpage Previews/, men det kryptiske navnet i midten kan visstnok variere fra bruker til bruker.

Macworld.se foreslår også at du deaktiverer Top Sites. Dette gjøres ved at man limer inn følgende i Terminal-programmet i Mac OS X. (Du finner programmet under Programmer > Verktøy > Terminal)

defaults write com.apple.Safari DebugSafari4IncludeTopSites -bool FALSE

Les om: