Skriver-overvåkning i nettskyen

Skriver-overvåkning i nettskyen

Xerox Supply Services skal forenkle oppfølging og påfyll av leveranser til nettverk- og multifunksjonsskrivere.

Skrivere og alt som følger med, spesielt påfyll av blekk og toner, kan være et hodebry for mange. Hvem har vel ikke opplevd at skriveren maser at den er tom for blakk nettopp da du har dårlig tid og er helt nødt til å skrive ut en rapport eller to?

Nå lanserer Xerox et nytt sky-basert verktøy, Xerox Supply Services, som skal forenkle oppfølging og påfyll av leveranser fra produsentene av originalutstyr til egne nettverksskrivere og multifunksjonsskrivere.

Den nye løsningen fjerninstalleres, og kan lastes ned som en desktop-applikasjon. Når det er installert, søker og oppdager applikasjonen kompatible enheter, sjekker forbruket av toner og andre forbruksvarer og forsyner både forhandlere og kunder med sanntidsdata.

- Løsningen fjerner «gjetteleken» rundt etterfyllingsbehov og gjør det enklere for forhandlere og kunder å administrere skrivere, sier Carlo Longhi, direktør og leder for European Reseller and Supplies Group i Xerox Europe.

Han mener videre at Xerox Supplies Services gir it-forhandlere vekstpotensial og en enkel mulighet til å selge rekvisita uten forhåndskontrakter.

Tech Data i Storbritannia er den første som skal tilby den nye løsningen, og flere pilotvirksomheter er allerede i gang med tjenesten, opplyser Mark Porter, printersjef i Tech Data UK.

Tidlig tilbakemelding fra forhandlere ser også lovende ut, og Neil Ash i programvarevirksomheten Ash Towner Ltd i England virker begeistret for mulighetene.

- Vi er blant de første forhandlerne som har prøvd ut den nye tjenesten, og vi har opplevd Xerox Supplies Services som både enkel og intuitiv i bruk. Vi kan nå være proaktive i skriver-leveransene, noe som ikke har vært en kjernevirksomhet for oss tidligere, sier Ash.