SkyDrive blir integrert i Windows 8

SkyDrive blir integrert i Windows 8

Microsofts skytjeneste vil spille en mer sentral rolle i neste versjon av Windows.

SkyDrive er en nettbasert lagringstjeneste som er tilgjengelig for alle med en Windows Live-konto.

Ved hjelp av skytjenesten får brukerne tilgang til sitt digitale innhold fra hvilken som helst maskin, de kan samarbeide om dokumenter, dele bilder og mye mer.

For å få tilgang til SkyDrive i dag må man i utgangspunktet bruke nettleseren, men det vil komme til å endre seg i neste versjon av Windows.

Integrert i Utforsker

I et blogginnlegg forteller Microsoft nå at tjenesten kommer til å bli en sentral del av det kommende operativsystemet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

I Windows 8 kommer SkyDrive nemlig til å få sitt eget program. I tillegg vil det bli integrert i filutforskeren Windows Explorer.

SkyDrive-programmet vil være tilpasset det nye Metro-grensesnittet i Windows 8.

- Dette kommer til å gjøre SkyDrive tilgjengelig for alle Metro-programmer, noe som gjør det mulig for brukerne å åpne og lagre sine filer akkurat som på en lokal harddisk, skriver Microsoft i et blogginnlegg.

Apple introduserte en lignende funksjon i sin kommende OS X Mountain Lion. Ifølge rykter har Microsoft for øvrig planer om å slippe en versjon av SkyDrive for Mac.

SkyDrive kommer også til å la brukerne få tilgang til filer som er lagret lokalt på en annen pc uten at de er lagret på Microsofts skytjeneste. Dette vil kreve både vanlig innlogging og ekstra verifikasjon via e-post eller telefon.