- Skype forsvinner ikke i Windows

- Skype forsvinner ikke i Windows

Lover å videreutvikle tjenesten og fortsette å støtte andre plattformer.

Microsoft har lagt 46 milliarder på bordet for ip-telefonitjenesten Skype. I natt tok Microsofts toppsjef Steve Ballmer bladet fra munnen om oppkjøpet.

Det kan virke som oppkjøpet av Skype skal gi eksisterende kunder hos Microsoft bedre samtaletjenester i Office, Xbox og Windows Phone. Men eksisterende brukere av Skype skal fortsatt være velkommen, uavhengig av hvilken plattform de bruker.

Les mer: Kritisk sikkerhetshull i Skype for Mac

- De løsningene og tjenestene som Skype-brukerne kjenner i dag skal fortsatt utvikles og bli bedre. Vi skal fortsette å investere i Skype også for enheter som ikke kjører Microsoft, forsikret Steve Ballmer, toppsjef i Microsoft, i en pressekonferanse i San Francisco ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Brukerbasen til Skype har enheter fra Apple, Android og andre. Ferske tall sier 170 millioner brukere og 600.000 nye kommer til hver dag. De er en stor grunn til oppkjøpet, det største Microsoft noensinne har gjort. Det er derfor helt avgjørende for giganten at brukerne ikke bestemmer seg for å finne og flytte til en annen tjeneste som leverer lignende tjenester.

Tror ikke på partnerskapet

Ballmer fortalte også at Microsoft vurderte å knytte til seg Skype som en partner, men det ville ikke gitt så gode muligheter til å bruke teknologien Skype har.

- Vi er forbi å fjernkommunisere med epost og tekstmeldinger, og vil velge rikere kommunikasjon når vi samtaler med venner og kolleger verden rundt. Dette må følges som om de satt på andre siden av middagsbordet eller i samme møterom, poengterte Ballmer.

Hvordan selve integreringen vil foregå er ikke klar. Intuitivt kan man se for seg at det å fyre opp et videomøte med et klikk i Outlook blir like lett som å starte en direktemeldingssamtale eller foreta et kartoppslag. Bedre fjernsamtale og videostøtte i spill og aktiviteter som i Xbox og Xbox Kinect er neppe feil vei å gå. Satsingen på å utvikle mulighetene i Lync, løsningen selskapet har for samordnet kommunikasjon, skjer på rett tidspunkt. Og en skikkelig støtte for å bruke Phone 7 til ip-telefoni har vært savnet.

Inntektsvekst

Ballmer la ikke skjul på at eksperimentene Skype har rundt reklame i gratisløsningen også er en mulighet Microsoft vil utnytte og utvikle.

Skype tjente 4,66 milliarder kroner i fjor, og hadde et resultat før skatt på 1,43 milliarder. Veksttakten i inntekt var på greie 20 prosent, mens resultatene vokste med voksne 40 prosent.

Nyheten var dårlig nytt for Google. Ikke bare tok Microsoft-annonseringen luven fra den store utviklerkonferansen de selv har i San Francisco denne uka. I tillegg betyr at de svakeste produktene i porteføljen deres, Talk- og Voice-produktene, fortsatt vil vandre i de uferdige produktenes skyggedal. Der trives neppe Google.

Les mer: Skype for Android lekker persondata

Avtalen kom som følge av et tilbud til eiergruppen bak Skype i april. Om ikke reguleringsmyndighetene setter seg på bakbeina, er oppkjøpet helt i havn innen utgangen av året.

Nett-tjenester