Skype-video på iPhone over 3G

Skype-video på iPhone over 3G

Nå kan du ha videosamtaler med Skype på iPhone over 3G-mobilnettet.

Skype har oppdatert sin gratis iPhone-applikasjon, og lanserer nå muligheten til å ha videosamtaler over 3G-mobilnettverk.

Den oppdaterte applikasjonen er tilgjengelig for nedlasting fra Apples App Store, annonserte Skype torsdag.

Applikasjonen kjører på iPhone og iPod touch. Videosamtalene fungerer over både 3G-mobilnettet og trådløse nettverk, men ifølge Skype får du den beste kvaliteten om du bruker et trådløst nettverk med bra signaler. Skype tar ikke betalt for videosamtalene, men du vil måtte betale for bruk av datatrafikk hos din teleoperatør.

Les også:

Stor oppdatering til Skype på Mac

Utfordrer Apple

Den nye videosamtalefunksjonen - kompatibel med Skypes nyeste programmer for Windows, Mac OS X og Linux - blir en ny utfordrer til Apples FaceTime-tjeneste, som bare kjører på Apples maskinvare og foreløpig ikke fungerer over 3G-nettet (kun trådløst nettverk).

Skype på iPhone 3.0 fungerer på iPhone 4, iPhone 3GS og fjerdegenerasjons iPod touch med iOS 4.0 eller senere. På iPad og tredjegenerasjons iPod touch vil app-en bare kunne motta video, ikke sende det, fordi enhetene naturlig nok mangler kamera.

Last ned programmet her.

Ifølge Macworlds nyhetstjeneste har Skype har slitt med overbelasting av serverne sine den siste tiden, så det gjenstår å se om den nye applikasjonen med videostøtte påvirker dette på noen som helst måte.

Nett-tjenester