Slik holder Apple øye med deg

Slik holder Apple øye med deg

Apple har endret iPhone-brukeravtalen og kan avsløre hvor du er.

I forbindelse med at Apple mandag lanserte iOS 4 for iPhone oppdaterte selskapet sin brukeravtale, hvor de har gitt seg selv rett til å bruke informasjon om hvor du befinner deg via telefonens GPS-funksjon.

Apple sier at informasjonen om en brukers plassering vil være anonym, noe som betyr at andre selskaper eller enkeltpersoner ikke vil kunne koble plasseringen din til din identitet, skriver Los Angeles Times .

- Apple og våre samarbeidspartnere kan samle inn, bruke og dele med oss, din geografiske plassering og tidspunkt. Denne informasjonen blir samlet inn anonymt og vil ikke bli brukt til å identifisere deg. Informasjonen som samles inn skal kun brukes til å forbedre våre tjenester og produkter, sier en talsmann for Apple.

Unntaket er tjenesten ”Find My iPhone", som brukes for å lokalisere en forsvunnet iPhone. Tjenesten er koblet opp mot din MobileMe-konto og krever derfor din personlige informasjon for å fungere.

Gjør som Google

Google har en lignende brukeravtale for Android. En av grunnene til at både Apple og Google vil holde orden på brukernes geografiske plassering er for å kunne tilby målrettede annonser som er relatert til brukernes bosted eller plassering.

Både Apple og Google bruker sine respektive annonsenettverk for å tilby lokale annonseringer der bedrifter kan annonsere for brukere som er i samme geografiske område.

Apple har tidligere kommet med restriksjoner slik at andre selskaper ikke kan bruke brukernes posisjon for målrettet annonsering i programmene tilgjengelig på App Store. Funksjonen er nesten utelukkende forbeholdt Apples eget reklamebyrå, iAd.