Slik kjører du Chrome på Linux

Slik kjører du Chrome på Linux

En oppfinnsom utvikler har funnet ut hvordan man kjører Googles nye nettleser på Linux.

Ifølge Google er det flere måneder til Chrome vil dukke opp på Linux-plattformen, men en oppfinnsom kar ved navn Romeo Adrian Cioba har funnet ut av hvordan man allerede nå kan bruke nettleseren på Linux.

LES OGSÅ: Advarer mot Chrome

Cioba har publisert en detaljert manual på sin blogg som beskriver hvordan man får nettleseren til å kjøre på Linux ved hjelp av Wine. Wine er en gratis applikasjon, som gjør det mulig å kjøre programmer skrevet for Windows på en Linux-plattform.

Les hele bloggen her.

Trikset forutsetter at man har siste versjon av Wine installert, det er 1.1.3. Deretter må man hente et ”superscript” fra Wine-utvikleren Dan Kegels hjemmeside.

I tillegg må man inn å rote litt i konfigurasjonsfilene, men belønningen er altså å kjøre Google Chrome lenge før alle andre. Ifølge Google kommer nemlig ikke Chrome til Linux og Mac før om flere måneder.

LES OGSÅ: TEST: Chrome er en rå nettleser

Wine har ikke støtte for TSL/SSL, noe som gjør at Chrome for Linux foreløpig ikke kan benytte https-protokollen for sikker kommunikasjon. Cioba jobber imidlertid for å løse dette problemet.

Nett-tjenester