Slik leser du Gmail uten nett

Slik leser du Gmail uten nett

Nå trenger du ikke være koblet opp på internett for å lese epost. Slik kommer du i gang!

En av ulempene med nettbasert epost, som Googles Gmail, er at man alltid må ha tilgang på internett for å lese, skrive og arbeide med epostene sine.

Slike problemer skal snart høre fortiden til. Google forteller nå at det nå er mulig å jobbe med Gmail uten nett, via en funksjon som kalles Offline Gmail.

Vi har meldt at funksjonen ikke er tilgjengelig i Norge, men dette stemmer ikke. Det hele er såre enkelt:

Først installerer du Googles tilleggsprogram Gears, så går du inn på din Gmail og velger "Settings". Videre trykker du på Labs-fanen, og velger "Enable" på "Offline". Trykk "Save settings" nederst på siden. Etter dette trykker du på "Offine" som står øverst i høyre hjørne for å konfigurere det hele. Da kan blant annet Gears lage en snarvei til Gmail på skrivebordet, som du kan trykke på når du vil lese eposten, men ikke har nett.

LES OGSÅ: Mindre overskudd i Google

Gears ble presentert i midten av 2007, og ble introdusert som noe som lot brukere anvende nettapplikasjoner selv om de ikke var på nett. Man regnet da med at Gmail skulle være en av de første som visste å dra nytte av denne funksjonen. Men slik ble det altså ikke.

- Gmail var en tøff nøtt å knekke, sier produktsjef Rajen Sheth for Google Apps til vår nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: - Gmail-brukere burde droppe IE

Grunnen skal være at folk ofte har enorme mengder eposter og store mengder data i sine Gmail-kontoer. Løsningen ble å ikke la folk kopiere hele Gmail-kontoen over til harddisken, men la Gmail selv velge ut de epostene som applikasjonen tror brukeren er interessert i. Dette gjøres via algoritmer som ennå ikke kan justeres av brukerne. Om man velger å aktivere funksjonen, kommer Gmail til å synkronisere seg med pc-en din hver gang du kobler deg på nett.

Offline Gmail blir i sann Google-ånd først lansert som en funksjon i Labs-samlingen, som inneholder en rekke funksjoner ennå i beta-stadiet.

LES OGSÅ: Google angriper Javascript

Google har laget en filmsnutt for å forklare hvordan det hele fungerer, som du kan se nedenfor.