Slik selger du deg selv på nettet

Slik selger du deg selv på nettet

Er du blogger, amatørmusiker, forfatter eller stjerne i dine egne videosnutter, har du store muligheter til å tjene penger på nett.

Internett er ikke lengre noen tilskuersport. Nå finnes det en rekke tjenester hvor du eksponere deg selv og samtidig tjene penger. Vi gir deg sju metoder som gir deg en mulighet til å uttrykke deg selv, i tillegg til å imponere nabojenta, bli oppdaget av et filmselskap eller fete opp sparegrisen.

1. Bli stjerne i egne videoer

Det beste med videotjenester er at du tjener penger basert på antall klikk dine snutter genererer. Er du en fullblods amatør, kan du i tillegg bli oppdaget av underholdningsindustrien. Metacafe, Revver, Crackle, Veoh, Spike, Jibjab og Yahoo Video kan være gode alternativer til Google Video, MySpace og Youtube enten du er en spirende filmentusiast eller bare ute etter selveksponering og lommepenger.

2. Skap din eget nettsamfunn

Er du klar for å ta skrittet videre fra Facebook, Linkedin eller Orkut, har vi en rekke forslag til hvordan du kan skape ditt eget nettsamfunn, komplett med diskusjonsforum, RSS feeds og medlemsprofiler. Første skudd er gratis, men etter hvert som samfunnet ditt vokser, kan du betale deg til oppgradering av kundestøtte eller for å fjerne annonser som følger med gratisversjonen.

Ning er trolig det beste designverktøyet på nettet, fulgt av Nexo, Kickapps, Me og Collectivex.

3. Utvid leserskaren til bloggen din

Du skal skrive godt for å tiltrekke og holde på et større publikum til bloggen din, men disse tjenestene kan gi deg noen snarveier. Vox er en strålende bloggeditor, det samme er Typepad, Livejournal, Blogger, Yahoo 360, Windows Live Spaces og Wordpress som også kan hjelpe deg til å skape en levende og attraktiv blogg.

4. Lag en proff hjemmeside til bedriften

Driver du en mindre bedrift, men ikke har tid til å snekre en profesjonell hjemmeside kan en rekke tjenester hjelpe deg godt på vei.

Homestead, Yahoo Small Business, Google Custom Search, Microsoft Small Business Center og Earthlink Business Resource Center kan alle hjelpe deg, uansett om du vet hva HTML står for eller ikke.

Nettsteder som Acidplanet kan hjelpe deg med innspilling, musikkvideo, markedsføring og salg av musikken din.

5. Selg musikken din på nett

Du trenger ikke lengre et stort plateselskap i ryggen for å markedsføre låtene dine for et globalt publikum. Myspace er for øyeblikket mest populær blant blivende musikere, men en rekke andre tjenester har spesialisert seg på musikk. Garageband, Jamendo, Magnatune, Musicsubmit, Acidplanet og mp3.com kan alle være en god markedsføringskanal samtidig som de gir deg inntekter fra låtsalg.

6. Utgi boken din selv

En rekke nettforlag krever ikke forhåndsbetaling eller -bestilling av boken din før den går i trykken. Booksurge er Amazons selvpubliserende gren, og håndterer alt fra design til trykking og distribusjon. Et annet alternativ er Lulu, som lar deg velge størrelse, innbinding, motiv på omslaget og pris på boken. Du får også 80 prosent av inntektene fra salget. Iuniverse, Xlibris og Cafepress kan også sørge for annonsering og markedsføring med ulike forretningsmodeller.

7. Endre innholdet på nettet

Du trenger ikke ta weben som den er. Med Youtube remixer kan du legge til tekst og grafikk på videosnutter du allerede har lastet opp til Youtube. Feed Rinse lar deg endre dine RSS-abonnement, for eksempel ved ved å lage regler for hvert enkelt nettsted.

Les om:

Nett-tjenester