Slik skal Firefox vinne bedriftene

Slik skal Firefox vinne bedriftene

Mozilla vil la bedrifter spesialbygge sine egne Firefox-nettlesere for enkel distribusjon.

Mozilla klargjør for tiden et program som vil la selskaper bygge sine egne spesialtilpassede nettlesere basert på neste versjon av Firefox (3.5), melder Infoworld.

- Build Your Own Browser-programmet er et nyttig verktøy for bedrifter som vil lage en tilpasset nettleser som enkelt kan installeres på flere bedrifts-pcer, sier Mike Beltzner, Firefox-direktør.

Enkel distribusjon

Selskaper skal via en nettapplikasjon Firefox stiller opp med kunne spesifisere enkelte innstillinger på nettleseren, slik som for eksempel bokmerker til enkelte sider eller interne nettportaler.

I tillegg skal selskaper kunne utsmykke nettleserne med egen merkevare gjennom en teknologi kalt Personas, som lar dem kode sin helt egne ham med selskapets logo.

Den spesialbygde nettleseren skal enkelt kunne distribueres til bedriftens maskiner via eget program.

Mozilla har til nå tilbudt «deep customization tools» til Firefox, men disse har ikke alltid vært åpenbare for snittbrukeren og har aldri vært en god måte å lage en spesialversjon av nettleseren, innrømmer Betlzner.

- God idé

Ifølge Forrester-analytiker Sheri Mcleish er noe av problemet Mozilla har møtt i bedriftsverden det faktum at Microsofts Internet Explorer (IE) har hatt muligheten for å stille inn med felles oppsett og enkelt rulle ut til alle bedrifts-pcene.

Hun mener «Build Your Own Browser»-programmet er et godt insentiv for å få bedrifter med som bruker IE over på Firefox.

- Hvis Mozilla Mozilla kan gi muligheten til it-avdelinger til å ikke bare kunne utsmykke med merkenavn, men også gi større kontroll til å håndtere og administrere nettleseren, vil det definitivt få bedrifter til å ta en vurdering av hva de skal ha som standardnettleser, sier Mcleish.