Slutt på slett timeføring

Slutt på slett timeføring

Mathias Mikkelsen var lei av å logge timer bakover i tid. Nå lanserer han sin egen løsning etter en pilgrimsreise til Silicon Valley.

- Ofte er det slik at det ikke er kjempegøy med timeføring, begynner Mathias Mikkelsen i Timely.

Det er nok noe svært mange kan kjenne seg igjen i. Timeføring er noe de færreste liker, og mange utsetter til siste liten i slutten av uken eller til og med mot slutten av måneden.

Se frem, ikke tilbake

Mange løsninger har forsøkt å forenkle oppgaven med timeføring, men Mikkelsen mener det er på tide å tenke nytt.

Felles for alle timeføringsløsninger er at man logger timer bakover i tid, og det er som regel ikke mange som legger inn timelistene sine løpende.

- Jeg vil gjøre det omvendte. Isteden for å spørre "hva jobbet du med denne uken", spør jeg "hva planlegger du å jobbe med denne uken", sier Mikkelsen.

Resultatet ble nett- og Iphone-applikasjonen Timely, som går mot tradisjonen med å føre timer i etterkant ved å planlagge fremover i en timeplan - og samtidig telle timer.

Inspirasjonen fikk Mikkelsen da han jobbet i en kommunikasjonsbyrå.

- Ingen ansatte førte timer før slutten av uka, og det kom til et punkt hvor sosiale arrangementer ikke fikk lov til å begynne før alle ansatte hadde ført timene sine, sier Mikkelsen.

Nå, etter en til tider slitsom utviklingsperiode, er løsningen Timely endelig lansert.

Gründerfellesskap i California

Da Computerworld ringer Mikkelsen for en Timely-prat, sliter den unge gründeren med forkjølelse. Han er nettopp kommet tilbake til vinter-Norge fra solrike California, hvor han har jobbet med å promotere Timely, knytte kontakter, utvide nettverket og få en fot innenfor miljøet.

- Det var to grunner til at jeg dro til USA. Silicon Valley er jo legendarisk, og jeg har jo vokst opp med historier om de små selskapene der som har snudd opp-ned på hele verden. Det var en liten pilgrimsreise, forteller Mikkelsen.

Der borte delte han bolig med 11 andre gründere fra hele verden, i et «hackerhus-fellesskap». Alle i huset delte den samme drømmen, og var ivrige etter å «forandre verden» med teknologi.

- Det var lite privatliv, men likevel en god avgjørelse. Det var fantastisk inspirerende å møte alle sammen, og alle hjelp hverandre med forskjellige ting - man spilte på hverandres ferdigheter.

Han planlegger en ny tur til California på nyåret. Nå som løsningen er lansert kan han slappe litt av, og fokusere på salg og å få ting til å gå rundt. - En ting er sikkert, forteller Mikkelsen - Timely skal ut i verden.

Tøffe tak

Som en ekte gründer, opplevde Mikkelsen at utviklingsperioden slett ikke var noen dans på roser. Timely-selskapet består egentlig bare av ham selv, i tillegg til litt innleid spesialhjelp. For å finansiere utviklingen jobbet han frilans i 12 måneder, ved siden av Timely-utviklingen.

Og som mange gründere raskt oppdager, er det en tilværelse som kan slite både på humør og helse.

- Det var til tider vanskelig å balansere mellom frilans og produktutvikling, og noen ganger var det litt dumt å være nødt til å ta frilansoppdrag isteden for å bruke tid på utvikling av Timely, sier Mikkelsen.

I enkelte perioder gikk ikke utviklingen fort nok for Mikkelsen, som selv er frontend-utvikler av yrke, og han ble klar over at han selv nok ikke ville kunne gjøre alt han ønsket å gjøre på egen hånd. Det er ikke uvanlig å komme til et punkt i den kreative prosessen hvor man begynner å se seg litt blind på det man driver med, og det kan være vanskelig å se om «er dette faktisk bra?», som Mikkelsen selv sier det.

Derfor hentet han inn frilansere via nettet for arbeid på backend, litt Javascript og Iphone-applikasjonen.

Mikkelsen innrømmer at det ikke var enkelt å velge hvem av de mange mulige frilanserne han skulle jobbe med, men at den tekniske kompetansen var uvurderlig når det kom til å velge den rette til jobben. I tillegg til en dose magefølelse. Resultatet ble i hvert fall bra.

- De to frilanserne, fra India og Kina, de er virkelig dyktige. Jeg var litt bekymret for at det ikke skulle fungere, men de er kjempegode, selvstendige og de har utfordret meg, forklarer han.

Nå er løsningen lansert, og Mikkelsen kan sette seg litt avslappet ned i stolen. Selv om produktutviklingen selvsagt fortsetter, er han glad for å være ferdig med første runde.

- Det er flere ganger jeg har vært så sliten at jeg har tenkt "nå må jeg bare få det ut". Men det er jeg er utrolig glad for at jeg ikke gjorde. Å gjøre skikkelig arbeid, så perfekt som mulig, det har vært veldig viktig, sier han.

Det var ikke minst når han begynte å motta meldinger fra fornøyde kunder at det var tydelig at det var lurt å vente med lansering til produktet var ferdig.

- Tilbakemeldingene gjør at jeg går rundt og smiler hele dagen. Jeg sjekker mailen tidlig hver morgen, og får enorm inspirasjon av det. Det er kjempehyggelig, sier den glade gründeren.

Dette er Timely

Nett- og mobil applikasjonen gjør mye av det samme, men Mikkelsen anbefaler nye brukere å begynne på nett. Det er foreløpig mer å hente der, ifølge

Her er funksjonene han tilbyr i timeføringsløsningen Timely (timelyapp.com) :

  • Alle planlegger allerede på et eller annet vis. Enten det er ukentlig, daglig, eller bare noen timer fremover. Flytt planleggingen til Timely, så vil timeføringen din automatisk bli tatt hånd om.
  • Timely har blitt designet for å se ut som kalenderen din, men fungerer ikke helt likt. Det er ingen tidspunkt. Vi mener det ikke betyr noe om du jobber tidlig om morningen eller sent om kvelden. Det som er viktig er at du skal jobbe tre timer på noe.
  • Opplevelsen av å bruke Timely står aller høyest på vår liste. Vi bruker timer for å spare deg sekunder, vi pines over design for å gi deg glede og vi tar beslutninger istedet for å gi deg enda flere valg.
  • Estimér timer i forveien, og deretter raskt dra tiden for å justere i forhold til realiteten. Klikk, hold og dra for å flytte til en annen dag. Timely er bygget med AngularJS, Google's eget rammeverk, som gjør at det føles som en «native» applikasjon. Lagre-knappen er borte for lengst.
  • En fullstendig versjon for Iphone bygget eksklusivt for IOS 7. Timely på Iphone er ikke bare en liten klient som gjør en spesiell oppgave fra sin storebror på weben. Opprett kontoer, administerer betaling, estimer timer eller start en stoppeklokke.

Se video: Timely produktvideo

Nett-tjenester