Slutt for videotjenesten Joost

Slutt for videotjenesten Joost

Skype-gründerne bak Joost kaster inn håndkleet og erkjenner at de slått på video.

Joost ble grunnlagt i 2007 av Niklas Zennström og Janus Friis som også gründet Skype, men de har ikke lykkes å skape en tilsvarende suksess med videotjenesten.

LES OGSÅ: Skype-sjefen trekker seg

Selskapet skifter nå strategi, og forlater konsumentmarkedet. Ifølge Financial Times vil flere ansatte måtte forlate selskapet som et resultat av endringene. Og det er uklart hvor lenge tjenesten vil leve videre i sin nåværende form.

Sjef i det svenske medieselskapet Mindpark, Joakim Jardenberg, er ikke overrasket at Joost gir opp kampen om videoseerne på nettet.

- Det virker som de kom galt ut helt fra starten med en for komplisert klient. Det var ikke det folk ville ha. Når de kom med en ny nettjeneste var det for sent. Det var en drepende konkurranse, sier Jardenberg til Computersweden.

Når han snakker om drepende konkurranse er det selvfølgelig i første rekke snakk om Youtube. Også mer nasjonale tjenester som amerikanske Hulu, britiske BBC Iplayer og svenske Svt Play har tatt seerandeler på nettet, skriver Computersweden.

- På en måte er det synd at Joost forsvinner. Tjenesten er i utgangspunktet smart bygget opp, men feil tenkt i forhold til brukerne. Joost var best på å utnytte båndbredden ved bruk av peer-to-peer, men det spiller ingen rolle. Det var de som tilfredsstilte brukernes behov som vant, mener Jardenberg.

LES OGSÅ: Datanettene fylles av video