Slutt for Xmarks

Slutt for Xmarks

Bokmerke-synkroniseringstjenesten kaster inn håndkleet etter nyttår.

Konkurranse fra Mozilla og Google er årsaken til at Xmarks legges ned den 10. januar 2011, melder PC Worlds nyhetstjeneste.

Xmarks er et gratis nettlesertillegg som automatisk synkroniserer bokmerkene dine på tvers av datamaskiner og nettlesere. Tjenesten støtter både Internet Explorer, Firefox, Chrome og Safari.

Men etter fire år i drift har Xmarks bestemt seg for å legge ned. Årsaken er at selskapet ikke klart å komme opp med en levedyktig forretningsmodell for synkroniseringstjenesten.

- Vi har ingen måte å betale utgifter på. Uten ressursene for å holde tjenesten i live er vi nødt til å stenge ned, skriver en av Xmarks-grunnleggerne, Todd Agulnik, i et blogginnlegg.

Betalingsløsning var ikke aktuelt, da mange store nettlesere nå kommer med lignende funksjonalitet helt gratis, ifølge Agulnik. Opera, Chrome og Firefox har alle innebygd synkronisering. Med Internet Explorer er det mulig å synkronisere bokmerker via Microsofts Windows Live Essentials-tjeneste, og i Safari kan man gjøre det samme med Apples MobileMe-tjeneste.

Xmarks sin store fordel var at den kunne brukes på tvers av flere nettlesere. Xmarks har over to millioner brukere som i løpet av de neste tre månedene er nødt til å finne seg alternative løsninger. Xmarks har selv laget en guide til andre verktøy for synkronsering av bokmerker.

Les om: