Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Les dagens nyheter om Visa Information System fra Steria, Sap på mobilen, spillbutikk på Mac og Adobes tilbaketrekking av sikkerhetssertifikater.

It-system stopper visummisbruk

I snart ett år har det nyutviklede visumsystemet til Europakommisjonen, Visa Information System (VIS) vært i drift. Systemet er utviklet av konsulentselskapet Steria i samarbeid med HP, og lar medlemslandene i Schengen dele informasjon om visumsøknader.

Systemet skal blant annet hindre såkalt ”Visa-shopping”, som forekommer når en søker som har fått avslag i ett schengenland sender ny søknad til et av de andre medlemslandene.

Visa-shopping er tidligere koblet til både menneskehandel og terrorisme.

Det nye systemet ble tatt i bruk 11. oktober i fjor, og så langt har over én million søknader gått gjennom systemet, med opp mot 11 000 på de travleste dagene.

Francois Enaud, administrerende direktør i Steria-gruppen, kaller systemet et stort steg fremover i prosessen med å dele informasjon blant schengenlandene.

SAP i skyen og på mobil

SAP har lansert den nye løsningen SAP Sales OnDemand, som skal gi bedre salgsstøtte ved å kombinere samarbeidsfunksjonalitet, nettskytjenester og analyseverktøy på mobile enheter.

Selgere kan få relevant kundeinformasjon og kunnskap om kjøpemønster mens de er i kundemøter, og alltid være oppdatert i en salgssituasjon.

Løsningen bruker SAP Customer Insight for mobil, og er ntegrert med den sosiale programvaren SuccessFactor Jam, som lar salgsteamet samarbeide i sanntid.

- SAP Sales On Demand er en del av SAPs nettsky-portefølje for salg, service og markedsføring, og har en ny tilnærming til CRM-systemer i nettskyen som gir stor fleksibilitet, sier Jens Bager, SAPs salgssjef for Norden.

Løsningen tkan brukes i eksisterende systemer, som SAP ERP- og CRM-løsninger, uansett it-miljø, heter det i en pressemelding fra SAP.

Kemp lanserer Geo Loadmaster

Kemp Technologies lanserer sin nye Geo Loadmaster som skal global belastningsfordeling ved å dirigere datatrafikk mellom datasentre over hele verden.

Skulle det oppstå en feil, vil Geo Loadmaster automatisk omdirigere datatrafikk til det datasenteret som har best ytelse og ligger geografisk nærmest feilen.

- Vi vet at dagens organisasjoner behøver høy driftssikkerhet, stor tilgjengelighet og svært høy kvalitet til bruk av nettbaserte applikasjoner, for eksempel Microsoft Exchange, som ofte utvides over flere datasentre på globalt nivå, sier Detlef Lilje, nordisk ansvarlig for Kemp Technologies.

Geo Loadmaster har innebygde porter på 4 gigabit, vlan-trunkering og grensesnittforbindelse og kan fordele datatrafikk mellom datasentre med opptil 15.000 DNS-forespørsler per sekund.

Serverbelastningsfordeleren kan registrere globale plasseringer per land, kontinent eller lengde- og breddegrad, og kan fortløpende identifisere status for enkelte datasentre samt utføre tilstandskontroll av trafikkmønstre.

Adobe tilbaketrekker sertifikater

Adobe undersøker noe som ser ut som misbruk av Adobes sikkerhetssertifikater på Windows.

Selskapet planlegger derfor å trekke tilbake de aktuelle sertifikatene neste uke, 4. oktober 2012, og dette vil påvirke all kode som er signert med disse sertifikatene etter 10. juli 2012, skriver Brad Arkin, sikkerhetsansvarlig i Adobe i en bloggpost.

Selskapet sier i en annen bloggpost at det er usannsynlig at sertifikatene utgjør noen sikkerhetsrisiko, og skal bare ha vært brukt til å signere to ondsinnede applikasjoner, pwdump7 v7.1 og myGeeksmail.dll.

Pwdump er en windows-applikasjon som stjeler passordhash, og Mydeeksmail.dll er et ondsinnet ISAPI filter.

Adobe samarbeider med myndigheter og sikkerhetsmiljøet for å forsikre om at de tre applikasjonene blir stoppet av sikkerhetsprogramvare som antivirus og lignende.

Mac Game Store får egen app

Mac Game Store er en nettbutikk for digital nedlasting av spill for Mac.

Nå slipper selskapet en egen applikasjon som skal gjøre det enklere å kjøpe og laste ned nye spill på Mac-en - litt som Steam, bare at dette er kun for Mac-spill.

- En av fordelene av appen er at den er enkel, sier Tuncer Deniz, administrerende direktør i Mac Game Store i en pressemelding.

I tillegg skal applikasjonsn være en komplett tjeneste, og tilbyt skjermdumper, trailere, terningkast og anmeldelser. Mac Game Store har også tatt i bruk nettskyen, og kundene kan nå lagre spillene sine i skyen.

Applikasjonen har også et veldig kjekt verktøy som sjekker om maskinen din er god nok før du gjennomfører et spillkjøp, slik at du slipper å kaste bort penger på spill som ikke virker på Mac-en din.

- Vi er spesielt stolte av vår grensesprengende Macgamestore Compability Checker, som på et sekund forteller om du kan kjøre spillet på Mac-en din før du i det hele tatt starter nedlastingen, sier Deniz.

Applikasjonen kan lastes ned her.