Smart og effektiv fildeling

Smart og effektiv fildeling

BRUKERTIPS: Denne norske webtjenesten lar deg sende filer på inntil 2 gigabyte raskt, enkelt og helt gratis.

Er du lei av at e-post-programmet ditt ikke lar deg sende store filer til andre eller synes du ftp er for tungvint? Da bør du ta en titt på Filemail.com.

Fra denne nettsiden kan du enkelt laste opp filer på inntil 2 gigabyte uten noen form for registrering. Du legger inn e-post adresse til mottaker og avsender og drar deretter filene som skal sendes over i meldingsvinduet.

Fremgangsmåten kan rett og slett ikke bli enklere. Og du plages heller ikke av mye reklame.

Det er ikke noe problem å sende hundrevis av filer samtidig, f.eks. bilder eller musikk. Men du kan ikke dra inn hele kataloger.

Ved sending av mange bildefiler er det svært praktisk at mottaker ser filene som miniatyrbilder. Det er faktisk mulig å se en automatisk lysbildeserie av filene før de lastes ned.

Glem minnepinner og FTP-programmer: Filemail.com er den enkleste løsningen for å dele store filer med venner eller koleger.

Mottaker kan velge å laste ned ett og ett bilde eller ta ned alle sammen som en ferdigpakket Zip-fil.

Mottakeren får kun tilsendt en enkel e-post med en lenke som leder direkte til nedlastingssiden. Siden denne lenken også blir tilgjengelig for avsender når opplastingen er ferdig kan lenken også enkelt distribueres via et direktemeldingsprogram eller som en tekstmelding.

Som uregistrert bruker har Filemail noen begrensinger, men disse er i de fleste tilfeller til å leve med. Filer som lastes opp lagres kun i en uke før de fjernes. Det er også kun mulig å laste ned filene 20 ganger. Dvs. at den samme forsendelsen kun kan distribueres til 20 brukere.

Sikkerheten ivaretas ved at filene under ankomst til Filemail sine servere krypteres med en 128bit AES algoritme.

Selv om vi mener Filemail rett og slett er genial som en gratistjeneste får du en del ekstra funksjonalitet ved å registrere en Premium konto til 35 dollar i året.

Maksimal filstørrelse er fortsatt 2 gigabyte, men hver forsendelse kan inneholde til sammen 5 gigabyte. Videre lagres filene på serverne i 14 dager og hver forsendelse kan lastes ned 100 ganger. Du får også se statistikk over hva du har lastet opp tidligere og hvilke mottakere som laster ned hvilke filer.

Løsningen fungerer både i IE, Firefox, Opera og Safari. Det eneste som kreves er at maskinen din har Flash Player installert.

PS: Alternative løsningersom lar deg sende like store filer er amerikanske yousendit.com og den svenske varianten skickafilen.se. Heller ikke disse krever noen form for registrering, men vi er ikke like imponert over selve brukeropplevelsen.