Snart kan du skrive ut overalt

Snart kan du skrive ut overalt

Cisco og Xerox skal gi deg flere muligheter for sikre utskrifter på farten.

Cisco og Rank Xerox annonserer et samarbeid som skal tilby brukere utskrifter fra alle enhetstyper til alle nettverksskrivere.

Dedikert programvare i rutere og svitsjer skal gi raskere og sikrere utskrifter. En egen fjerntjeneste levert som leietjeneste fra Rank Xerox skal baseres i datasenter basert på datasenterdesignen UCS fra Cisco. Selve teknologien skal selges gjennom kanalen til Cisco.

- Utfordringen nå er veksten i mobile enheter og virtuelle arbeidsflater i virksomhetene. Implementering av slike fleksible arbeidsplasser er i gang, men ooops, så viser det seg at utskrift ikke lenger virker. Eller de virker gjennom en kompleks omvei, sier Rob Whiteley, analytiker i Forrester Research til Computerworlds nyhetstjeneste

Nytt i nettverket

Mobile utskrifter har hatt sine løsninger, og innen virtuelle miljø som Citrix har utskrifter på farten vært noe i nærheten av en egen disiplin i årtier. Poenget er at en bruker skal kunne sende en utskrift fra en pc, smarttelefon eller nettbrett til skrivertjeneste. Denne skrivertjenesten er koplet til alle tilgjengelige skrivere organisasjonen har. Brukeren skal kunne gå til den skriveren som passer, autentisere seg og få utskriften sin.

Spesielt sikkerheten i løsningen er viktig. En vanlig omvei er å sende et dokument for utskrift til en som er i nærheten av en høvelig skriver, eller å ta dokumentet med på en minnepinne. Begge deler er risikofyllt fordi sensitive dokumenter lett kan leses av uvedkommende.

Delvis leverandørlåst

Flere skriverleverandører tilbyr allerede løsninger for dette markedet. Det sentrale elementet i denne annonseringen er at utskriftsstøtten plasseres i selve nettverket. I første omgang kommer støtten i produktene Cisco har for avdelingskontor og smb-markedet.

Begge selskap poengterer at man ikke er avhengig av at det er Cisco-nettverk hele veien for at løsningen skal kunne fungere. Skrivere fra andre leverandører og skrivere i ekstranett vil få støtte etter hvert.

Les om:

Nett-tjenester