Snart slutt på amerikansk Netflix-titting?

Snart slutt på amerikansk Netflix-titting?

Hollywood presser på for å stenge ned VPN-seeing på Netflix i USA.

Den svært populære amerikanske videostrømmetjenesten Netflix er ikke tilgjengelig i alle land. I tillegg er det ikke nødvendigvis det samme tilbudet hos Netflix i forskjellige land. Dette skyldes rettigheter, der Netflix gjør separate avtaler for hvert land tjenesten skal tilbys i. Dermed finner vi det største og beste utvalget av film og TV-serier hos Netflix i USA.

Ivrige film- og TV-tittere har for lengst funnet en måte å omgå denne avgrensningen på: VPN (Virtual Private Network) til operatører i USA, og så koble seg videre til Netflix derfra. Da ser IP-adressen ut som den er amerikansk, og dermed får brukeren tilgang til videotjenesten. Nå kan det se ut som at denne muligheten er i ferd med å forsvinne.

Press fra Hollywood

Ifølge nettstedet Techhive presser nå store Hollywood-aktører hardt på Netflix for å få selskapet til å stenge for muligheten til å strømme film og TV via VPN til USA. foranledningen er at Netflix er i ferd med å starte opp tjenesten sin i Australia, og i den anledningen ønsker de store filmstudioene å sikre at australske seere ikke får tilgang til mer materiale enn det som har blitt solgt for visning på det australske markedet.

Ifølge Techhive-artikkelen er situasjonen nå at 200.000 australiere allerede ser på Netflix - via VPN til USA. Dette vil filmindustrien nå ha en slutt på, og bransjeorganisasjonen AHEDA (Australian Home Entertainment Distributors Association) bekrefter at de legger press på Netflix for å stenge VPN-muligheten. Medlemmer av AHEDA omfatter blant andre Warner Brothers, Roadshow og Universal Sony Pictures.

Problemet for oss her i Norge, er at filmindustrien ønsker å stenge all VPN-tilgang til Netflix i USA. At de begynner i Australia er bare i anledning i at Netflix utvider der nå, men ønsket er at VPN-stengingen skal bli global. Da blir det slutt for norske seere av amerikansk Netflix også.

Dersom denne kampanjen lykkes, vil det ikke være første gang filmindustrien klarer å bølle seg til gjennomslag for sine standpunkter. Tidligere i år stengte filmstrømmingstjenesten Hulu for muligheten til VPN-basert tilkobling.

Nett-tjenester