Sony utfordrer Microsoft og Apple

Sony utfordrer Microsoft og Apple

Årets julegave til Xperia-eiere og -kjøpere: 50 gigabyte nettlagring gratis.

Lagring i nettskyen er den nye veien til fornøyde kunder. Microsoft har i årevis tilbudt 25 gigabyte lagring og har nå dessuten oppgraderte SkyDrive med støtte for Apple og Android- telefoner. Apple tilbyr fem gigabyte gratis i løsningen de kom med i høst.

Dobler mot Microsoft

Sony Ericsson, som fra januar blir heleid Sony, går tilgangen mot Apple: 50 gigabyte nettlagring hos lagringstjenesten Box.

Tilbudet starter nå, og skal vare ut desember neste år. Alle som eier en Xperia fra versjon 10 og bortetter er inkludert i tilbudet. Dette melder PC World US.

Grunnen SE oppgir, er at smarttelefoneierne tar bilder, hører på musikk og ser video på enhetene sine. Større lagringsbehov er, ikke overraskende, et følge av det.

App-tilgang gir 50 gig

Xperia-eiere skal lage seg en Box-konto, og deretter logge seg inn i den via Box for Android-appen. Da vil hele kapasiteten være tilgjengelig.

Denne appen gir tilgang til å se gjennom og dele innhold lagret i Box. Det skal også være en støtte for å merke innholdsfiler og å bufferlagre det lokalt, slik at filene kan ses også når smartmobilen er uten nettdekning.

Sony har kjøpt ut Ericsson, men kommer til å beholde Sony Ericsson som merkenavn. Men det skal være planer om å finne et nytt merkenavn for mobilene fra selskapet.