Sosial nettleser i ny versjon

Sosial nettleser i ny versjon

Flock er den første nettleseren spesiallaget for det sosiale nettet. Nå har det dukket opp en ny versjon basert på Firefox 3.0

Flock er en nettleser som vil fungere som en sentral for alle dine sosiale aktiviteter på nettet. Når du første gang logger deg inn på for eksempel Digg vil Flock hente inn dataene dine og vise deg en liste over dine kontakter i sidestolpen. Det samme skjer i en rekke andre sosiale nettsteder, slik som bildedelingssiden Flickr og bokmerkesidene Delicious og Ma.gnolia.

Dette gjør det mulig å bruke Flock som en slags sentral for å kommunisere med kontakene dine innen en rekke nettsamfunn, og se de siste bildene, bokmerkene, og andre data som disse deler med deg, uten å måtte bevege deg rundt på alle de forskjellige nettsidene. Flock 2.0 har støtte for hele 24 forskjellige tjenester.

I versjon 2.0 har Flock bare utvidet listen sin over støttede tjenester med én, men det er også en viktig tjeneste, nemlig MySpace. Nå kan du enkelt laste opp bilder til, legge inn videokommentarer, og dele nettsider med kontakter på MySpace via Flock. Facebook er også støttet.

Mer interessant fra et teknisk ståsted er det at Flock 2.0 er den første nettleseren som implementerer støtte for Media RSS, en avart av RSS designet av Yahoo! så langt tilbake som i 2004. Med Media RSS kan man publisere mediefiler med mer detaljerte beskrivelser enn hva vanlig RSS tillater.

Flock har alltid vært basert på Firefox, men har lenge hengt et stykke etter. Med versjon 2.0 har Flock endelig blitt basert på den nye stabile utgaven av Firefox, med alle de fordelen det innebærer, inkludert AwesomeBar, bedre støtte for standarder, økt stabilitet og ytelse, og bedre sikkerhet.

Flock inneholder en egen startside med blant annet en feedreader og oversikt over dine kontakters siste aktiviteter på de tjenestene du er registrert. Se større bilde her.

I tillegg introduserer Flock 2.0 muligheten for å forandre utseendet på nettleseren med temaer.

Det er mange spennende funksjoner og muligheter med Flock, men det er ett stort problem. Hvis du liker å dele bildene dine på Ipernity, og ikke Flickr, eller hvis du mikroblogger på identi.ca istedenfor på Twitter, så mister du mye av effekten. På den måten kan Flock bidra til å opprettholde det sterke grepet enkelte få aktører har på det sosiale nettet, fordi det blir vanskeligere å bytte tjeneste.

Om du savner støtte for en bestemt tjeneste kan du fortelle Flock om det her.

Flock 2.0 er tilgjengelig for gratis nedlasting for Windows, Linux, og Mac OS X