Spennende tjenester for gps-en

Spennende tjenester for gps-en

Navteq vil gi deg langt mer informasjon.

Kartprodusenten Navteq benyttet årets CES-messe i Las Vegas til å presentere tre interessante tjenester som gjør det kulere å eie en gps:

«Dynamic point of interest»
Dette er en helt ny funksjon som ikke bare viser hvor ulike interessepunkter er, men også hva som skjer der. Når tjenesten implementeres i en gps, skal brukeren for eksempel kunne få opp informasjon om hvilke filmer som går på nærmeste kino eller hvilke artister som spiller på nærmeste konsertlokale.

«Fuel Efficiency»
Navteq tar kartinformasjonen ett skritt videre ved at de noterer hvor høy stigning det er på alle veier. Ved hjelp av denne informasjonen skal det bli mulig å beregne hvilken kjørerute som er den mest miljøvennlige. Altså den veien som gir lavest bensinforbruk uavhengig av avstand.

«Local advertising services»
Denne tjenesten kan komme til å skape debatt siden det handler om å publisere reklame i gps-enheten, fra lokale annonsører. Gps-enheten vil her kunne oppdatere deg med tilbud fra butikker, restauranter eller annen kommersiell virksomhet i god tid før du passerer.

De tre tjenestene skal ifølge Navtec være så godt som ferdig utviklet, men det er nødvendig at produsentene utvikler gps-er som støtter funksjonaliteten.

Les om: