Start.no legger ned epost-tjenesten

Start.no legger ned epost-tjenesten

50.000 brukere må finne seg ny epost-leverandør innen 1. mai.

"Som følge av siste års problemer har vi dessverre måttet innse at vi verken har de menneskelige eller økonomiske forutsetningene som skal til for å utbedre og opprettholde denne gratistjenesten på et tilfredsstillende nivå. Vi har derfor besluttet å legge ned tjenesten med virkning fra 1. mai 2010."

Det var meldingen som møtte brukerne av eposttjenesten til start.no i går.

- Det er litt sørgelig, og det har vært en vanskelig beslutning. Vi har aldri tjent penger på epost-tjenesten, men det er mange som har brukt den, og det er ikke helt enkelt å bytte epost, sier daglig leder i Start Networks, Kristen Linaae, til Computerworld.

Den norske eposttjenesten har rundt 50-60.000 aktive brukere, men har hatt store vanskeligheter med å opprettholde en stabil og tilfredsstillende kvalitet det siste året.

- Vi har hengt etter de andre store gratistjenestene både kvalitetsmessig og funksjonalitetsmessig. De kan tilby mye mer lagringsplass og bedre driftssikkerhet. Vi tror brukerne våre vil få det bedre på et nytt sted, sier Linaae.

Anbefaler fire alternativer

Etter at meldingen ble lagt ut i går, har det strømmet på med reaksjoner.

- Vi har vært spent på hvordan dette ville bli mottatt, men de fleste har faktisk vært veldig positive. Brukerne viser stor grad av forståelse og takker for en bra tjeneste gjennom mange år. Det er veldig hyggelig, sier Linaae.

Nedleggelsesdatoen er satt såpass langt frem i tid for å sikre at brukerne har god tid til å opprette ny epostadresse hos en annen leverandør, samt informere venner og kontakter om ny epostadresse.

Start.no anbefaler brukerne om å bytte til enten epost.no, Gmail, Hotmail eller Yahoo mail.

Start.no er en tjeneste fra Start Network AS i samarbeid med DB Medialab (Dagbladet) og Scandinavia Online (SOL).

Nett-tjenester