Staten frigir karttjenester

Staten frigir karttjenester

Gir deg gratis tilgang til Kartverkets digitale tjenester fra 1. desember.

Fra 1. desember kan du klikke deg inn på Statens kartverks nettsider og få direkte tilgang til digitale karttjenester – helt gratis.

– Vi har det beste og ferskeste kartgrunnlaget i Norge og nå deler vi dette med alle. Dette viser at Kartverket er synlig til nytte for samfunnet og er helt i tråd med offentlig politikk om mer åpenhet, sier kartverkssjef Anne Cathrine Frøstrup.

Karttjenestene som frigis, dekker både sjø og land og oppdateres jevnlig. De bør derfor dekke behovet til de aller fleste, skriver Kartverket i en pressemelding.

Håper på kreativitet

Det er fritt fram å utvikle egne funksjoner knyttet til kartene, og på sikt kan dette gi en rekke nye muligheter.

- Vær kreativ og bruk kartene våre til å utvikle nye spennende tilleggstjenester, oppfordrer Frøstrup.

Med frigivelsen av kartene håper hun at kreativiteten vil blomstre. Oppfinnsomme sjeler kan knytte sammen kart og annen kartinformasjon på nye og smarte måter. Det finnes imidlertid en rekke vilkår knyttet til bruk av tjenestene, les mer om disse her.

På nettsidene til Statens kartverk vil du finne en enkel kokebok som gir deg oppskriften på hvordan du kan integrere de ulike løsningene. Lenkene til tjenestene vil fungere fra 1. desember.

I første omgang dreier det seg om en testperiode på seks måneder. Ordningen vil hele tiden evalueres og forbedres. Fungerer tjenestene slik man har planlagt, vil tilbudet gjøres permanent.

Les om:

Nett-tjenester