Stenger www.valgresultat.no

Stenger www.valgresultat.no

Den offisielle valgsiden stenges etter kaos rundt stortingsplasser.

Like før klokken tolv mandag meldte NTB at den unge Frp-representanten trolig hadde mistet stortingsplassen etter fintelling av stemmene i Møre og Romsdal. Mette Hanekamhaug skulle akkurat inn til nettmøte med VG da hun fikk sjokkbeskjeden om at hun var ute av Stortinget.

En time etter kom imidlertid kontrabeskjeden. Under innrapporteringen tastet Telemark fylkeskommune inn feil tall. På grunn av ordningen med utjevningsmandat forplantet feilen seg til Møre og Romsdal.

Rotet rundt den såkalte fintellingen skapte så stor uro i Kommunal- og regionaldepartementet at de stengte nettstedet www.valgresultat.no.

"Tall fra departementets valgnattdatabase kan i en periode gi misvisende informasjon. Derfor gjøres www.valgresultat.no utilgjengelig til alle tall er kontrollerte", skriver Kommunal- og regionaldepartementets i en pressemelding.

LES OGSÅ: Tastefeil ga valgforvirring

Etter vanlig prosedyre pågår det nå kontrolltelling av samtlige stemmesedler i alle landets fylker. Fylkesvalgstyrene beregner distriktsmandater i sine fylker. Fylkesvalgstyrene innrapporterer samtidig eventuelle endringer til departementets valgdatabase.

Mens kontrolltellingen og oppdateringen pågår vil nettsiden www.valgresultat.no med valgresultater fra databasen ikke være tilgjengelig. Dette fordi den vil kunne gi misvisende resultater så lenge oppdateringen pågår, heter det i videre meldingen.

Nettsiden blir igjen tilgjengelig når alle tall er kontrollerte og Riksvalgstyret har hatt sitt møte torsdag 24.9 klokken 10.00. Utjevningsmandatene vil altså ikke være klare før dette møtet er avsluttet.

LES OGSÅ: - Evalg er ikke trygt

- Dette handler ikke bare om Hanekamhaug, men for eksempel om Venstre var under eller over sperregrensen. Når det har gått én uke kan vi i teorien fortsatt ikke være sikre på om det er rødt eller blått flertall her i landet. Sånn kan det ikke være, sier generalsekretær i Frp, Geir Mo, til VG Nett.

Nett-tjenester