Sterk start for Firefox

Sterk start for Firefox

Mozillas mobile operativsystem er her. Men det er langt fra ferdig.

Mozilla presenterte i går sin første kommersielle testversjon av Firefox OS. Det mobile operativsystemet som er rettet mot billigere smarttelefoner, og bygget rundt HTML5-apper. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

De første telefonene med Firefox OS kommer med Qualcomm-prosessor og tilbys av Alcatel One Touch, LG Electronics og ZTE. Til sommeren kommer også Huawei til å tilby enheter med det nye operativsystemet.

ZTE kommer til å lansere sin første smarttelefon med Firefox OS i dag på Mobile World Congress i Barcelona.

I tillegg til de fire mobilprodusentene kommer også 18 mobiloperatører til å støtte Firefox OS. Blant disse er Ama(c)rica Ma3vil, China Unicom, Deutsche Telekom, Japans KDDI, Sprint, Telekom Italia, Telefonica og Telenor.

- Firefox OS langt fra klar

Mobiloperatørene skal slippe de første telefonene i Brasil, Columbia, Ungarn, Mexico, Montenegro, Polen, Serbia, Spania og Venezuala. Andre markeder vil ifølge Mozilla komme etter hvert, mens USA må vente til 2014.

Mozilla sier også at selskapet ikke trenger å bygge et helt nytt økosystem for applikasjoner når plattformen er basert på HTML5. Dette er en plattform som allerede brukes av et stort antall utviklere.

Hvorvidt plattformen lykkes kommer an på kvaliteten på de applikasjonene som tilbys. Ifølge analyseselskapet Ovum, er det vanskelig å si noe om enda.

- Én ting er sikkert, og det er at Forefox OS er langt fra klar for å bli lansert kommersielt. I dag fungerer det sakte, og det henger seg ofte opp, mener Ovum.

Les om: