Stor oppdatering til Skype på Mac

Stor oppdatering til Skype på Mac

Skype 5.0 på Mac sluppet i beta med helt nytt grensesnitt og støtte for gruppevideosamtaler.

Som lovet har Skype nå lansert en ny og helt omarbeidet versjon av sitt ip-telefoni- og nettpratprogram for Mac. Oppdateringen er så stor at versjonsnummeret faktisk hopper fra 2.8 til 5.0.

Skype 5.0 er foreløpig bare i beta, men programmet kommer med mange av de funksjonene som Windows-brukere allerede har tilgang til.

Nytt grensesnitt

Blant annet er et helt nytt grensesnitt på plass, hvor alle funksjonene er samlet i ett vindu. I sidelinjen har du rask tilgang til kontaktlister og samtaler.

Versjon 5.0 har også støtte for gruppevideosamtaler med opptil 10 brukere. Gruppesamtaler er kun gratis i betaperioden, ifølge amerikanske Macworld.

Integrert med Adresseboken

Programmet har også fått integrasjon med Adresseboken i Mac OS X, slik at du får direkte tilgang til kontakter uten å måtte legge dem til Skype-kontaktlisten din først. Det skal også være enklere å legge til kontakter.

I motsetning til sin Windows-motpart kommer Skype 5.0 for Mac dessverre ikke med Facebook-integrasjon. Hvorvidt dette kommer på plass i den ferdige versjonen av programmet, vet vi ikke.

Betaversjonen av Skype 5.0 for Mac kan du laste ned gratis her. Programmet krever en Mac med OS X Leopard 10.5.8. Se demovideo nedenfor.

Les om: