Storskjerm-GPS fra Panasonic

Storskjerm-GPS fra Panasonic

Strada GP50 byr på mer enn bare hjelp på veien til ukjente destinasjoner.

Panasonic lanserer nå en ny storskjerms-GPS med støtte for mer enn bare kart og navigasjon.

LES OGSÅ: GPS med noe attåt

Strada GP50 er utstyrt med en trykksensitiv skjerm på hele fem tommer, noe som gjør den brukendes til mer enn bare kart. GPS-en støtter nemlig også både bildevisning fra minnekort. Støtte for film- og musikkfiler ser det derimot ikke ut til at Panasonic har klart å trykke inn i GP50. Med tanke på skjermens størrelse er akkurat det litt trist.

GPS-en leveres ferdig installert med fullverdige kart for hele 37 europeiske land, og selskapet lover at den skal kunne hjelpe deg å finne frem til nærmest en hver destinasjon i Europa.

Det er også lagt til en rekke landemerker, restauranter, hoteller og og severdigheter. Flere av landemerkene, som Eiffel-tårnet kan i tillegg vises som 3D-modeller på skjermen. Totalt er det lagt til rundt 1,7 millioner slike POIs ( Points of Interest) i GP50.

Ved hjelp av innebygd støtte for blåtann er det mulig å bruke GPS-en som håndfrisett til mobiltelefonen. Det er også mulig å ringe opp en rekke av hotellene, restaurantene eller museene som er listet opp i GPS-en ved hjelp av blåtann og mobiltelefon.

- Dette er en reisekamerat som vi vet mange har ventet på. En bærbar GPS med en stor, tydelig skjerm og mange praktiske funksjoner som gjør bilkjøringen til en lek, sier Jonas Eriksson, Nordisk produktsjef for Strada.

Panasonic har også lagt til en rekke trafikksikkerhetsfunksjoner, som fotoboks- og hastighetsvarsling, og tips om hvilken fil du bør ligge i for å unngå raske filbytter rett før avkjøringen, fra for eksempel en tungt trafikkert motorvei.

Selv om man i de fleste tilfeller plotter inn turen før man starter, hender det at man må gjøre korrigeringer underveis. Hvis føreren må gjøre dette via skjermen på GPS-en tas fokus bort fra veien og trafikken rundt. Derfor har Panasonic utstyrt GP50 med stemmestyring, som gjør at føreren kan gi muntlige meldinger om eventuelle korrigeringer.

Panasonic Strada GP50 skal være klar for salg i løpet av oktober. Anbefalt utsalgspris er satt til 3 995 kroner.

LES OGSÅ: GPS med stor skjerm

Les om: