Svensker utfordrer Google Earth

Svensker utfordrer Google Earth

En svensk søketjeneste utfordrer selveste Google Earth med avansert fotoprogramvare og 3d-kart.

Den svenske søketjenesten Hitta.se utfordrer Googles Earth med teknologi som blant annet stammer fra Saabs robotutvikling. Foreløpig har fokuset naturlig nok ligget på å utvikle et 3d-kart over Sverige, men ifølge Computerworld Danmark foreligger det også planer om å lage en tilsvarende tjeneste for Danmark og Norge.

Målet er at brukeren skal kunne zoome inn og ut, samt dreie rundt hjørner og dermed utrydde blinde vinkler. Rent praktisk er bildene tatt fra et fly som har krysset Sverige fra 600 meters høyde.

LES OGSÅ: 3d-Bergen i Google Earth

Den store forskjellen mellom Hitta.se og Google Earth skal ligge i selve etterbehandlingen av bildene. Her har Hitta.se hentet teknologi som har blitt utviklet av firmaene Agency9 og C3 Technologies. De mange bildene omdannes automatisk til en 3d-modell av landskapet, som er en forholdsvis nøyaktig kopi av den virkelige verden. C3 Technologies ble stiftet i 2007 som et datterselskap av Saab.

Samtidig er ambisjonen å utvide til andre platformer som mobiltelefoner og bilnavigasjon. Utviklerne mener nemlig selv at deres løsning er rask nok til at selv mobiltelefoner kan henge med i svingene.

Les om:

Nett-tjenester