Tandberg kåret til beste arbeidssted

Tandberg kåret til beste arbeidssted

Etter intenst arbeid, har Tandberg klart å skape noe som blir ekstra viktig i år.

Great Place to Work Institute ga i går kveld ut sine priser til det de ser på som Norges beste arbeidssteder. Over 10.000 ansatte i over 100 bedrifter har vært med i årets undersøkelse, og it-bransjen gjør det godt.

Microsoft får som vanlig førsteplassen blant de mellomstore bedriftene, tett etterfulgt av SAS Institute og Webstep.

Blant de store bedriftene kommer Tanberg best ut, med Finn.no og Steria på andre- og tredjeplass.

Kåringen krever at de som deltar betaler en sum til Great Place to Work Institute, og Tandberg ble med først i fjor. Da kom de på en annenplass.

- Gjennom året har vi jobbet med områdene hvor vi kunne bli bedre. Derfor er det ekstra morsomt å vinne i år! smiler kultursjef Annicken Rød i Tandberg.

Ja da. De har en egen kultursjef.

100 prosent stolthet

For en ekstra sum, kan man få detaljerte rapporter fra Great Place to Work om hvordan man kan forbedre seg. Det er nettopp det Tandberg har gjort, og Rød er overbevist om at den ekstra innsatsen nå har gitt frukter.

- Hva har dere gjort riktig?

- Vi fokuserer det på det folk liker. En ting som står veldig sterkt her, er stolthet for selskapet og hva vi er her for å gjøre. Dessuten har vi et fellesskap, vi er et team som stiller opp for hverandre og respekterer hverandres kunnskap. Alt dette bygger vi opp under, forteller Rød.

- Tror du prisen kan få noen konsekvenser for selskapet?

- Først og fremst blir det veldig moro for de som jobber her, tror kultursjefen.

- Vi får nok en enda større stolthet. 96 prosent sier de er stolte av å jobbe i Tandberg. Nå får vi vel med de siste fire prosentene også!

Prikken over i-en

Dette med stolthet er viktig for at folk skal trives på jobben, tror Bjørn E. Hviding i Great Place to Work Institute Norge. Han forteller at undersøkelsene tar for seg tre hoveddeler:

Tillitt, fellesskap og stolthet. En god arbeidsplass kjennetegnes ifølge Hviding av en tillitt til ledelsen, et fellesskap mellom arbeiderne og en stolthet av arbeidsplassen.

- Mange bedrifter scorer bra på fellesskap og stolthet. Men det å bli sett av ledelsen og kommunisere godt med den er der slaget står, forteller Hviding.

Hans beste tips til bedrifter som vil ha fornøyde medarbeidere, er å skape "en genuin arbeidsglede og kollektivitet". Ledelsen kan bidra til dette med blant annet å informere de ansatte om hva som foregår.

- Da får man prikken over i-en, smiler Hviding.

Arbeidsmiljø i finanskrisen er viktig. Mer om dette og hele listen over vinnerne på neste side!

Nett-tjenester