Tandberg nominert til designpris

Tandberg nominert til designpris

Videkonferanseløsningen EX90 kan få Hedersprisen for god design 2011.

Tandberg kan få Norsk designsråds hederspris for 2011 for EX90 - en videokonferanseløsning for skrivebordet.

– EX90 er neste generasjon innen telepresence, og er relevant for deg all den tid du er på kontoret. I samtaler gir den video med knivskarp kvalitet, og ellers fungerer den som en stor og god pc-skjerm som kan kobles til bærbar datamaskin. Da kan du også dele dokumenter med den du snakker med, forteller Ivan Marius Kristiansen, som er interaksjonsdesigner i Tandberg, som nylig er blitt en del av Cisco, i en pressemelding.

Desktop telepresence

EX90 ble lansert i 2010, og Tandberg har etter sigende måttet doble produksjonskapasiteten for å møte etterspørselen fra markedet.

- Nominasjonen til Hedersprisen for god design viser at det er flere enn oss som synes vi gjør en god jobb, mener Kristiansen.

Design i alle ledd

Designere er involvert i hele utviklingsprosessen bak alle nye produkter i Tandberg, fra første konseptskisse til det ferdige produktet pakkes ned i emballasjen.

- Å satse på design er lønnsomt for oss, og derfor har vi over tid bygget opp landets kanskje største interne designmiljø – både innen interaksjons- og industridesign, sier Kristiansen.

Foruten Tandberg er Hydrolift, Sandnes Sparebank og Kongsberg Seatex også nominert til årets Hedersprisen for god design.

Norsk Designråd deler ut prisene på begivenheten Designdagen onsdag 16. mars.