Tandberg nominert til designpris

Tandberg nominert til designpris

Videkonferanseløsningen EX90 kan få Hedersprisen for god design 2011.

Tandberg kan få Norsk designsråds hederspris for 2011 for EX90 - en videokonferanseløsning for skrivebordet.

– EX90 er neste generasjon innen telepresence, og er relevant for deg all den tid du er på kontoret. I samtaler gir den video med knivskarp kvalitet, og ellers fungerer den som en stor og god pc-skjerm som kan kobles til bærbar datamaskin. Da kan du også dele dokumenter med den du snakker med, forteller Ivan Marius Kristiansen, som er interaksjonsdesigner i Tandberg, som nylig er blitt en del av Cisco, i en pressemelding.

Desktop telepresence

EX90 ble lansert i 2010, og Tandberg har etter sigende måttet doble produksjonskapasiteten for å møte etterspørselen fra markedet.

- Nominasjonen til Hedersprisen for god design viser at det er flere enn oss som synes vi gjør en god jobb, mener Kristiansen.

Design i alle ledd

Designere er involvert i hele utviklingsprosessen bak alle nye produkter i Tandberg, fra første konseptskisse til det ferdige produktet pakkes ned i emballasjen.

- Å satse på design er lønnsomt for oss, og derfor har vi over tid bygget opp landets kanskje største interne designmiljø – både innen interaksjons- og industridesign, sier Kristiansen.

Foruten Tandberg er Hydrolift, Sandnes Sparebank og Kongsberg Seatex også nominert til årets Hedersprisen for god design.

Norsk Designråd deler ut prisene på begivenheten Designdagen onsdag 16. mars.

Nett-tjenester