Tar ett steg nedover

Derfor går Per Buer i Varnish Software fra å være sjef til å bli teknologisjef.

Publisert Sist oppdatert

Varnish Software, som utvikler Varnish Cache, gjør det bra om dagen. Faktisk så bra at de har bestemt seg for å gjøre noen endringer i ledelsen og åpne kontor i New York for å komme nærmere nord-amerikanske kunder.

Les mer:

Varnish åpner USA-kontor

Selskapet åpnet forøvrig også kontor i London.

Les mer:

Varnish åpner i London

I tillegg har gründer og daglig leder Per Buer bestemt seg for å skifte fokus i sin arbeidshverdag, og tar ett steg ned på rangstigen for å bli teknologidirektør.

Tar ett steg ned

Buer forteller at når man er daglig leder i en mindre organisasjon som Varnish Software, så er det veldig mange områder som kjemper om oppmerksomheten. Det er mye ansvar og mange oppgaver som i større selskaper blir ivaretatt av egne direktører og avdelinger, som for eksempel økonomi og strategi.

Den luksusen har man ikke i et mindre selskap som Varnish, og det er lett å bli bundet til en rekke aktiviteter som ikke alltid er like givende.

- Det har vært mye tid og energi som har gått med til andre ting, og det synes jeg har vært litt dumt, forteller Buer.

Han har lenge vært inne på tanken, og har forsøkt å finne et alternativ til daglig leder.

Nå er saken biff, kandidaten er funnet og har akseptert. Ny daglig leder i Varnish er nå Lars Larsson, tidligere direktør i Redpill Linpro. Buer skal gradvis overføre leder-oppgavene til Larsson.

Blir teknologisjef

Selv trer han inn i rollen som teknologidirektør, hvor han kan konsentrere seg mer om produkt- og forretningsutvikling.

- Når jeg ser meg selv i speilet, så ser jeg at det jeg er sterkest på er produktutvikling, sier Buer.

Det blir nok å gjøre for teknologisjefen, for Varnish er populært og i utstrakt bruk over hele verden, i alt fra video og nettinnhold til backend for app-er. At programvaren er tilgjengelig som åpen kildekode under en BSD-type lisens har bidratt til populariteten.

Varnish Cache er åpen programvare, og selskapet tjener ikke penger på salg av software, men på å selge støtte-, tekniske og konsulenttjenester.

SUPERBUNNY: Varnish Cache er åpen kildekode, lisensiert under en bedriftsvennlig BSD-type lisens.

- Det gjør også at det er mye jobb på forretningsutviklingssiden, og det er en todelt oppgave å drive forretningsutvikling på åpen programvare. Man må se hvor den brukes, og hvilken del av bruken vi kan tjene penger på, påpeker Buer.

Blant annet ønsker han å bruke mer tid ute hos kundene for å se hvordan Varnish brukes og fungerer i forskjellige miljøer og bruksområder.

Les mer:

Oslo Børs tjener på Varnish

Bruer gleder seg til å kunne konsentrere seg om produkt, teknologi og forretning, men innrømmer at det føles litt rart å «ta ett steg ned på rangstigen», som han sier.

- For å være helt ærlig er det litt rart å gå litt nedover på stigen, og har måttet ta meg litt sammen for ikke å bli grinete. Du må legge fra deg egoet når du går ned i rang, forteller Bruer.

- Men jeg vet jo at dette, for min egen del, gjør at jeg kan bruke mer tid på det jeg synes er gøy, avslutter han.