Tata CS med gode resultater

Tata CS med gode resultater

Indiske Tata Consultancy Services leverer 15 prosent resultatvekst, og passerer 67,2 milliarder norske kroner i omsetning.

TCS har flere kunder i det norske markedet, men som vanlig er for slike selskaper oppgir de ikke landstall.

Men vi kan anta Norge bidrar til overskuddet på 15 milliarder kroner for finansåret 2013, opp 15,6 prosent fra i året før.

Tosifret vekst

Det avvikende regnskapsåret innebærer at de startet nytt finansår 1. april.

- Vi har vokst tosifret i alle markeder og vertikaler vi er i dette året. Vi forventer at veksten fortsetter inn i neste finansår, og regner med smartere teknologibruk vil spille en viktig rolle i å få fart på verdensøkonomien igjen, sier konsernsjef Natarajan Chandrasekaran i en kommentar til resultatet for finansåret 2013.

Innovasjon spiller etter hvert en større rolle i selskapet, og de har til sammen søkt om 1280 patenter.

Av disse kom 192 i siste kvartal. Patentkverna maler ikke fort, og foreløpig er 81 patenter innvilget.

Selskapet fikk to nye kunder i med omsetning over 100 millioner dollar (mer enn 580 millioner kroner) i perioden.

I en fersk undersøkelse rankes også selskapet som nummer én i Norden når det kommer til fornøyde kunder. Det er Whitelane Research som har undersøkt kunder som har satt ut it-tjenester til eksterne tjenesteleverandører som Tata CS. Totalt 350 av de største kundene i Norden var undersøkt . Ratingen var 81 prosent totalt, blant de 28 leverandørene som leverer over gjennomsnittet i alle måltall/kpi-er.

Ung besetning

For å få gjort jobben rekruttere selskapet kraftig. 37 613 nye kom til, og det er nå 276 196 ansatte i selskapet. Hele 12 599 av disse kom i siste kvartal. De kommer fra 118 land.

Beskjeftigelsesprosenten av rådgiverne var 82 prosent når uten aspiranter/»trainees» holdes utenfor, eller 72 prosent om de inkluderes.

Snittalderen i TCS er på 28 år og 32 prosent av alle ansatte er kvinner. Fordeling mellom rådgivere og stab er ikke oppgitt.

Les om: