Taxisjåfører streiker mot GPS

Taxisjåfører streiker mot GPS

10 000 drosjesjåfører i New York vil ikke ha navigasjonsutstyret i bilen.

New York Taxi Workers Alliance har varslet full streik blant sine 10 000 medlemmer 5.-6. september i protest mot at GPS-utstyr skal installeres i alle drosjer. Fagforeningen mener hensynet til sjåførenes personvern må veie tyngst, og frykter at GPS-systemene skal brukes til å spore sjåførenes bevegelser, også når de ikke er i tjeneste.

Byens Taxi- og limousinkomité har forsøkt å dempe motstanden i lengre tid, og har nå trykket opp en egen brosjyre til sjåførene som forklarer hvordan GPS-systemet skal fungere i praksis. Drosjen skal kunne følges på et kart som oppdateres i sanntid, både sentralt og av kundene, men all informasjon som lagres er hvor taxien starter og stopper, hvor mange personer som er med og hva turen kostet. Alt dette er informasjon som også samles inn i dag, på papir.

Drosjene skal også få standardisert utstyr for betaling med kredittkort, skjermer for nyhetsoppdateringer, musikk og reklame, men dette har foreløpig ikke dempet streikelysten hos sjåførene.

- Alle sjåførene står bak streiken. Dette er en sak som står våre hjerter nær, en kamp for vår verdighet, sier fagforeningslederen Bhairavi Desai til IDGs nyhetstjeneste.

Les om:

Nett-tjenester