TDC sertifisert for Microsofts Lync

TDC sertifisert for Microsofts Lync

Som første nordiske leverandør er TDC sin dataforbindelse SIP Trunk sertifisert for Microsoft Lync.

- Det å være tidlig ute med sertifiseringen er viktig for TDC da det i Norge spesielt, men også i resten av Norden er økende etterspørsel etter Microsofts produkter, sier administrerende direktør Ketil Kivedal til IT-Bransjen.

Felles grensesnitt

TDC har sertifisert TDC Business Trunk til all funksjonalitet innen Microsoft Lync i både Norge, Sverige og Finland. Sertifiseringen skal sikre at tjenestene som tilbys av Microsoft Lync også skal kunne benyttes over det offentlige telenettet.

- Dette gjør oss i stand til å knytte sammen Microsofts samordnede kommunikasjonsløsninger i form av Lync-pakken internt i en bedrift og omverden, sier Kivedal.

Microsoft Lync samler all kommunikasjon på ett sted gjennom et felles grensesnitt uavhengig av om du jobber fra en pc, nettleser eller en mobil enhet.

- SIP trunk er et alternativ til ISDN-tilknytning som åpner for lavere telefonikostnader, gratis internringing og høy ressursutnyttelse. Hvis en bedrift har investert i en moderne hussentralplattform kan man utnytte potensialet til det fulle med Business SIP Trunk fra TDC, sier Kivedal.

Utfordrende prosess

Kivedal forteller om en omfattende prosess for å bli sertifisert.

- Sertifiseringen ble gjort av våre spesialister i Sverige på vegne av alle landene i Norden. Sertifiseringen besto av testinger og kommunikasjon med Microsoft over en 2 måneders periode, sier han.

- Det var mange ny nye utfordringer for Microsoft, i og med at man skulle tilpasse seg det nordiske markedet. Som første operatør jobbet vi sammen med Microsoft om dette og løste utfordringene slik at vi ble sertifisert, fortsetter han.

Allerede i bruk

TDC har allerede satt sin Microsoft Lync løsning i drift. Växjö kommune i Sverige var først ute.

- TDC har i dag det tekniske ansvaret for vår Alcatel-plattform. Lync vil gradvis og i kontrollerte former ta over all telefoni i Växjö, og TDC jobber sammen med oss for å sikre nettopp dette, sier Per Andersson som er it-sjef i Växjö kommune i en pressemlding.

Det er også flere norske bedrifter som har fått installert løsningen.

- Viktig samarbeid

Microsoft ser på samarbeidet som viktig for å styrke telefoniløsningene i Norden.

- TDC er en viktig partner for Microsoft, og sertifisering av SIP-trunk for Microsoft Lync er et viktig skritt for å gi våre nordiske kunder kraftfulle telefoniløsninger basert på Lync, sier Eva Forsgren som er Nordic Voice Sales Manager hos Microsoft videre i pressemeldingen.

Microsoft Lync inkluderer blant annet chat, lyd, videokonferanser og telefoni. Eksempler på funksjoner som Lync tilbyr er deling av skrivebord eller applikasjoner, telefoni og opptak av møter.

Les om: