Telenor kjøper fem virtuelle møterom

Telenor kjøper fem virtuelle møterom

Investeringen skal kutte Telenors reisekostnader med opptil 30 prosent.

Telenor kjøper fem Cisco Telepresence-systemer fra sitt datterselskap Datametrix.

To av de virtuelle møterommene plasseres på Fornebu, og de andre legges til Trondheim, Stavanger og Bergen.

- Det reises mye mellom Telenors avdelinger i Norge, og vi har en klar målsetting om å kutte i antall reiser, sier teknologidirektør i Telenor Norway, Rolv-Erik Spilling.

Million-investering

- Investeringen i virtuelle møterom er stor, det dreier seg om mange millioner kroner, men dette vil vi raskt tjene inn i reduserte reisekostnader, sier Spilling.

Telepresence, eller virtuelle møterom, er en videokommunikasjonsløsning som overfører sylskarpe bilder og god lyd uten tidsforsinkelse. Slik skal virtuelle møter kunne oppleves så nært opp til ansikt-til-ansikt som mulig.

- Reisevirksomheten i Telenor skal reduseres med 20-30 prosent på få år, blant annet ved hjelp av Telepresence, sier Spilling.

- Flere av våre underleverandører i utlandet har slike systemer. Per i dag er ikke dette på plass hos Telenors internasjonale avdelinger, men dette er noe vi vurderer å implementere, sier han.

Miljøgevinst

Færre flyreiser vil også ha en positiv innvirkning på miljøet, og dette vil være med på å styrke Telenors grønne profil.

Datametrix har regnet ut at dersom Telenor kan avbestille 16 flyreiser per uke, vil det være nok til å gjøre Telepresence-investeringen lønnsom.

SAS stipulerer et CO2-utslipp på 104 kilo per passasjer på en flyreise tur-retur Oslo og Bergen, og dermed vil Telenor kunne redusere sine CO2-utslipp med nesten 87 tonn per år, heter det i en pressemelding fra Datametrix.

Nett-tjenester