Test: Nokia N78 - Din egen nærradio

Test: Nokia N78 - Din egen nærradio

Nokia N78 er ikke bare en mobiltelefon, den er også en FM-sender.

Er du blant dem som vil ha din digitale musikk i bilen på en enkel måte? N78 har innebygget FM-radiosender og lar deg sende musikken på telefonen direkte til bilradioen. Resultatet blir faktisk overraskende bra.

Lekkert design

Pianolakk ser ut til å være materialet som alt skal lages i, også mobiltelefoner. Nå skal det sies at N78 er en meget pen telefon. Før du slår den på ser du faktisk ikke en eneste funksjonsknapp. Disse vises ikke før det tilføres strøm. Skal det sies noe negativt så må det være at tastene på denne telefonen er i minste laget. De kunne med fordel vært litt større, da slipper du å bomme så ofte.

Navigasjon i menyer gjøres med en stor navigasjonsknapp som er plassert rett under skjermen. Denne er berøringsfølsom, så du trenger bare å dra fingeren lett over den for å flytte deg rundt i menyene. Dette fungerer bra.

N78 har en skjerm på 2,4 tommer. Den har også et kamera som med fordel kunne vært bedre. Med 3,2 megapiksler og blitsen er ikke spesielt god – her er det med andre ord et stort forbedringspotensial.

Funksjoner

N78 er den første telefonen som benytter seg av Ovi. Dette er Nokias nettsatsing, og du finner dette integrert i menyssystemet. Vi anbefaler at de som er interessert i denne typen funksjonalitet tar en kikk på www.ovi.com. Her er det svært mange interessante muligheter for blant annet deling av innhold.

Telefonen fungerer også som musikkspiller. Nokia har sin egen musikkbutikk, men denne er beklageligvis ikke åpnet for Norge ennå. Det er litt synd for N78 som kunne nyttiggjort seg denne på en utmerket måte. Nokia sier imidlertid at musikkbutikken vil åpnes også for Norge «med tid og stunder».

N78 har også radio, noe som etter hvert er blitt standard for svært mange mobiltelefoner. I tillegg er det også integrert GPS og kartene får du med gratis.

Du kan bruke N78 mot en Exchange-server hvis du vil ha e-post, kalender og adressebok synkronisert mot denne. Å finne denne klienten er imidlertid ikke spesielt intuitivt. Den ligger nemlig ikke på selve telefonen og hvis du vil ha tak i den må hente den selv på Nokias hjemmesider, noe som er helt gratis.

Nokia N78 er en 3G-telefon som også støtter HSDPA. Den har også støtte for Edge samt Wlan. Dette gjør den til en meget anvendelig telefon hvis du trenger hurtig dataoverføring.

Konklusjon

Vi synes dette er en interessant og velfungerende telefon. Den har en rekke interessante funksjoner, men kameraet kunne med fordel vært bedre. Litt småflikking på tastaturet, slik at dette hadde blitt litt bedre, hadde heller ikke skadet.

Nokia N78

Pris: Ca. kr 3 300 uten abo.
Internett: www.nokia.no

Pluss: Lekker og rask. Gps med kart.

Minus: Svakt kamera. Vanskelige taster.