TIPS: Raskere Firefox 4 på eldre Mac-er

TIPS: Raskere Firefox 4 på eldre Mac-er

Fungerer Firefox 4 sakte på din gamle Mac? Prøv disse triksene.

Mozilla har alltid hatt et godt rykte på seg for å lage en moderne nettleser som har fungert godt også på eldre maskiner.

Mye av årsaken til dette er konservativ bruk av maskinressurser, som selvsagt er viktig når det kommer til datamaskiner med begrensede maskinvareressurser.

Med Firefox 4 har Mozilla lagd en god nettleser, men kanskje vært mindre hensynsfull med tanke på brukere som sitter på eldre maskiner. Enkelte hevder at dette har sammenheng med at Firefox 4 leveres med støtte for maskinvareakselerasjon skrudd på. Dette kan redusere nettleserens ytelse på maskiner med svak ytelse. Hvis du opplever ytelsesproblemer med Firefox 4, kan du forsøke å disse endringene.

Start Firefox 4, hvis du ikke har gjort det alt, og trykk på den oransje Firefox-logoen øverst til venstre i skjermbildet. Før markøren over Innstillinger og trykk på valget for Innstillinger fra undermenyen som blir synlig. Et nytt vindu skal sprette opp.

Fra dette vinduet, trykk på knappen for Avansert. Sørg for at fanen Generelt er valgt og finn valget som heter Bruk maskinvareakselerasjon når tilgjengelig under gruppen som heter Nettlesing. Fjern merket i sjekkboksen foran det nevnte valget.

Les om:

Nett-tjenester