Trøbbel med nye Gmail

Trøbbel med nye Gmail

Det kan se ut til at noe gikk alvorlig galt i det Google rullet ut den nye versjonen av Gmail.

Som oftest møtes Googles oppdateringer med lovsang og jubelbrus. For omtrent to uker siden startet Google utrullingen av det som på folkemunne kalles Gmail 2.0, men jubelen lar vente på seg. Mange brukere melder om et håpløst tregt system fullt av småfeil og problemer, som i verste fall kan krasje hele maskinen din.

Google har med den nye Gmail-versjonen gjort et "skikkelig, strukturelt kodebytte". Ifølge selskapet skal den nye koden gjøre tjenesten raskere og mer stabil. Skal vi tro brukernes tilbakemeldinger er resultatet av oppdateringen det stikk motsatte.

Flere Gmail-brukere melder at de må vente opp til flere minutter fra de er logget inn til innboksen vises, og at nye Gmail også har en tendens til å krasje nettleseren eller maskinen.

Google har så langt ikke kommentert brukernes meldinger, utover en uttalelse selskapets talsmann Jason Freidenfeld har gitt til amerikanske PC World, hvor han noe vagt hevder at de setter pris på brukernes tilbakemeldinger.

- Den nye koden som ligger i bunn av Gmail vil gjør det enklere for oss å rulle ut nye oppdateringer og ytelsesforbedringer, sier Freidenfeld til PC World.

Det er mulig å omgå problemene med den nye Gmail-koden ved å kjøre den gamle versjonen av Gmail, det krever dog at du manuelt velger dette ved hver innlogging.

Overføringen av brukere til den nye koden skjer gradvis, og mange er allerede flyttet over, mens andre igjen fortsatt bruker den gamle og mer stabile koden.

LES OGSÅ: Økt lagringsplass i Gmail

Les om: