Tror på høyere Tandberg-bud

Tror på høyere Tandberg-bud

It-analytikere tror på budkamp om videokonferanse-selskapet Tandberg.

Tandberg kan få flere bud, tror it-analytikere. Det vil presse prisen opp. I går ble det kjent at det norske selskapet er i samtaler med et ukjent privat equity-fond om et salg av alle aksjene i selskapet.

LES SAKEN HER: Mulig bud på Tandberg

It-analytiker Ole Petter Kjerkreit i SEB Enskilda sier til Dagens Næringsliv at han tror et bud vil lokke flere interesserte på banen.

- Og skjer dette kan prisen bli betydelig høyere, sier han, og viser til at Tandberg har en dominerende posisjon i et marked som trolig blir vurdert som svært attraktivt av de store globale it-aktørene.

Han får støtte fra Ole Jørgen Rød i First Securities.

- Jeg tror definitivt det blir en bnudkamp som kan bestå av både PE-seksaper og industrielle aktører, sier han til Finansavisen.

Amerikanske giganter

Eksperter mener det er flere mulige teknologiselskaper som kan passe godt med Tandberg, og alle har det til felles at de er pengesterke amerikanske teknologiselskaper. Navn som Cisco og HP blir nevnt, og selskaper som Microsoft og IBM kan også være aktuelle.

Flere analytikere begge avisene har snakket med, er enige om at et eventuelt bud minst må være rundt 140-150 kroner per aksje for å være interessant for aksjonærene.

I går sluttet Tandberg-aksjen på 115 kroner, etter en oppgang på over 17 prosent etter at oppkjøpssamtalene ble kjent.

Nett-tjenester