Twitter-trøbbel på Mac og iPhone

Twitter-trøbbel på Mac og iPhone

For mange meldinger på Twitter skaper trøbbel for tredjepartsklienter.

Til tross for at det stadig dukker opp undersøkelser som viser at Twitter-brukere fort går lei og sjelden tvitrer mer enn én gang, vokser mikrobloggtjenesten. Økt popularitet gjorde at noe som kalles «Twitpocalypse» slo til før helgen. Dette førte til problemer for mange som bruker tjenesten via Mac og iPhone.

LES OGSÅ:

Tvitring av bilder fra iPhoto

Y2K-lignende problem

Hver beskjed på Twitter tildeles et unikt id-nummer. På fredag nådde antall tvitringer 2,147,483,647. Dette er det høyeste tallet som kan lagres som datatypen kjent som "signed integer".

Mange Twitter-klienter er ikke laget for å håndtere så store tall, og det Y2K-lignende problemet førte til at noen av klientene gikk ned for telling.

Den første tredjepartsklienten som ble rammet av Twitpocalypsen var Twitteriffic på iPhone. Brukerne som prøvde å komme i kontakt med tjenesten fikk ikke opp noen nye tvitringer, kun feilmeldingen “YAJL error 3”.

LES OGSÅ:

Twitterrific 2 for iPhone lansert

Brukere av Tweetie ble også rammet. På Mac-klienten fungerte det imidlertid både å motta og skrive meldinger. Her var det i stedet søk som ikke fungerte. Også iPhone-versjonen av Tweetie hadde problemer med søk.

Hvis du opplever problemer med Twitter-klienten din, bør du sjekke om du bruker den nyeste versjonen. De fleste klientene har allerede blitt oppdatert for å takle problemet. Dette gjelder både Tweetie på Mac og Twitterriffic på iPhone.

Les om: