Twitterrific 5 med nytt og friskt grensesnitt

Twitterrific 5 med nytt og friskt grensesnitt

Den gamle traveren innen Twitter-klienter går helt nye veier med sin ferske iOS-app.

Twitterrific er av veteranene innenfor tredjepartsklienter for Twitter.

Appen var den første Twitter-klienten for både iPhone og iPad, og en Mac-versjon har eksistert så lenge som noen.

Med sitt elegante brukergrensesnitt og innovative funksjoner var Twitterrific med på å legge grunnlaget for utviklingen av andre Twitter-klienter.

Twitterrific var den første appen som brukte et ikon med fugl på, som viste en tegnteller når du skrev og som viste svar og samtaletråder i appen.

Iconfactory, utviklerne bak Twitterrific, har ikke vært redde for å gå nye veier i å by på en utvidet Twitter-opplevelse. Men tiden har gått og en bølge med apper har gått forbi Twitterrific på mange måter, for eksempel redaksaksjonens iPhone- og iPad-favoritt Tweetbot.

I går lanserte Iconfactory imidlertid en helt ny versjon av Twitterrific som ser ut til å kunne få litt fart på Twitter-apputviklingen igjen.

Annerledes og minimalistisk grensesnitt

Twitterrific 5 kommer nemlig med en komplett overhaling av brukergrensesnittet. Den ser så annerledes ut enn forrige versjon at det i grunnen fremstår som en helt annen app - til en helt annen plattform.

Brukergrensesnitet er på ingen måter slik vi er vant med fra iOS. Den drar faktisk nærmere kjennskap til apper som vi finner på Microsofts Windows 8-plattform. Ikke at det trenger å være en dårlig ting, men det er uvant - og er samtidig en potensiell trend det kan bli interessant å følge videre.

Iconfactory har gått for en helt ny tilnærming i utformingen av tidslinjen i Twitterrific 5. Den er av det minimalistiske slaget, og det er ingen tvil om at hovedfokus i appen dreier seg om å lese innhold. Ved første øyekast vises så lite funksjonalitet som mulig.

Tidslinjemeldingene er ikke like synlig adskilt fra hverandre som vi er vant med fra de fleste andre apper - de ser bare ut til å flyte nedover på skjermen ettersom nye tikker inn. Appen viser dessuten alt innhold i hovedskjermen, både vanlige meldinger, mentions, direktemeldinger og så videre. (Denne sammenslåtte tisdlinjevisningen kan du riktignok skru av.)

Sveip og tweet

Brukergrensesnittet er som sagt drastisk annerledes, men er også svært tilpasningsvennlig. Det er mulig å gjøre en rekke justeringer på hvordan temaet ser ut, både når det gjelder skrifttype, bildestørrelse, linjeskift og annet. Det er også mulig å bytte bakgrunn fra mørk til lys. Så om man ikke liker utseendet til å begynne med, er man ikke helt fastlåst i det.

Appen har som seg hør og bør støtte for fingerbevegelser (gestures), så du kan sveipe og trykke på meldinger rundt omkring for å få opp diverse funksjoner. Den har funksjoner for å oversette tweets og lagre lenker til Instapaper og Pocket. I tillegg støttes synkronisering av tidslinjeposisjon mellom flere enheter via iCloud eller Tweetmarker, slik at du kan fortsette å lese der du slapp på iPhone-en på iPad-en.

Ikke for avanserte brukere?

Selv om Twitterrific 5 har mange av de viktigste funksjonene en Twitter-klient skal ha, er den muligens ikke for avanserte brukere. Den mangler (enn så lenge) pushnotifikasjoner, og tidslinjen oppdaterer seg heller ikke automatisk - du må manuelt dra den nedover for å se nye meldinger (sjekk den søte animasjonen øverst på skjermen når du gjør det!). Det er heller ikke mulig å redigere profiler eller administrere lister.

Prisen er dessuten av det høyere slaget. Twitterrific 5 er for øyeblikket tilgjengelig til en lanseringspris på 21 kroner på App Store. Når denne går tilbake vanlig pris, vil appen koste 42 kroner i App Store. Det kan være mye å betale for en app som ikke gir deg det du trenger for å bruke Twitter fullt ut i hverdagen.

Når det er sagt opplever vi Twitterrific 5 som både rask og enkel å bruke. Brukergrensesnittet er støyfritt og behagelig, selv om det tok litt tid å venne seg til. Favoritten Tweetbot har helt klart fått en veldig sterk utfordrer.

Twitterrific 5 er tilgjengelig fra App Store her. Appen er forresten universal for iPhone, iPad og iPod touch.

Nett-tjenester