Typisk .no å være god

Typisk .no å være god

I 1995 var det 1000 norske domenenavn. Nå er tallet 400 000, og de fleste får gode skussmål i internasjonal test.

I går rundet telleverket hos Norid for første gang 400 000 domenenavn. Antallet er mer enn tidoblet på ti år, og veksten er fortsatt sterk.

Det er likevel mange virksomheter som ikke har sitt eget domenenavn, ifølge Norid, som vedlikeholder den sentrale databasen for alle norske domenenavn (no-domenet).

- Ut fra dagens forutsetninger tyder alt på at vi fortsatt vil oppleve sterk vekst. For norske virksomheter som har registrert domenenavn under flere toppdomener, er det en klar tendens til at en adresse under .no er det naturlige førstevalget for dem. Samtidig som det signaliserer tilhørighet til Norge, vet de at .no er et kvalitetsdomene slik at de kan regne med at adressen fører dem dit de forventer, sier daglig leder Hilde Thunem i Norid.

LES OGSÅ: www.nå-kommer.nye-domener

Ifølge en pressemelding fra selskapet fornyes 95 prosemt av de norske domenenavnene hvert år, noe som innebærer at svært få domenenavn avvikles. Ifølge Norid er dette en av de aller høyeste fornyingsratene i verden, og viser at .no-domener registreres med tanke på langsiktig bruk.

Sikre domener

Amerikanske McAfee SiteadvisorNorske gjennomfører en årlig test blant toppnivådomene i verden. Og i år, som i fjor, ble Norge rangert helt i toppen internasjonalt når det gjelder sikker bruk av sidene.

"Norge kommer svært godt ut både når det gjelder virus og andre trusler. Det er også mindre søppelpost og såkalte pop-ups på websider under .no enn under de aller fleste andre toppdomener i verden." skriver Norid videre i meldingen.

McAfee Siteadvisors test viser store geografiske forskjeller i sikkerhet for forskjellige toppdomener. Analysen peker på regelverket og driftsrutinene for toppdomenet som viktige årsaker til at noen er sikrere enn andre.

Les om:

Nett-tjenester