Usb-billetter på franske tog

Usb-billetter på franske tog

E-billetter med usb-tilkobling og 4 GB minne kan bli en realitet i Frankrike.

Mens nordmenn fortsatt sliter med papirbilletter, holder Frankrike på å eksperimentere med en type smartbillett som skal kunne kommunisere med tog-systemer såvel som pc-en hjemme eller på kontoret.

Den nye billetten vil ikke bare se ut som en minnepinne, den vil også i praksis være en minnepinne på 4 GB størrelse og med usb-kontakt.

Brikken, kalt Weneo ID Smart, skal sendes ut til 1000 frivillige testpassasjerer. Brikken bruker RFID når den skal stemples på toget.

Nettbasert påfyll

Franske statsbaner, SNCF, har allerede enkle RFID-påfyllbare billetter som fylles på via påfyllingsstasjoner i omløp, men ingen med usb-tilkobling og dermed ingen som kan fylles hjemmefra.

Tanken er at brukere skal kunne koble den nye ”billetten” til pc-en hjemme eller på kontoret og fylle den opp med klipp via internett. I det man putter inn brikken skal nettsiden til SNCF dukke opp automatisk. Du skal også kunne få overført reisetabeller, kart, generell informasjon, potensiell reklame med mer til den hendige brikken.

To brikker

I en egen datachip vil smartbilletten lagre personlige data, mens en annen selvstendig chip, som kun inneholder id-nummer og som er tilkoblet RFID-funksjonen, vil ta seg av selve betalingen og betalingsregnskapet.

Om pilot-prosjektet er vellykket kan disse brikkene være i allmenn bruk allerede i 2010, melder Itwire.com og Rfidjournal.com.

Nett-tjenester