Utfordrer Googles posisjon

Utfordrer Googles posisjon

Baidu har allerede overtatt plassen som verdens tredje største søkemotor fra Microsofts Live Search.

Den kinesiske søketjenesten Baidu er i ferd med å bli en aktør å regne med. Hvis alle søk i verden slåss sammen har Baidu rykket opp på tredjeplass, og det på bekostning av Microsofts søkesatsing, Live Search.

Dette viser tall fra analyseselskapet Comscore, som har samlet inn data om søk fra 170 land.

Kina er det eneste markedet hvor Google ikke er suveren sjef. Over hele verden var Google i august god for 37 milliarder søkeoppdrag, eller hele 60 prosent av alle søk. Langt bak ligger Yahoo som nummer 2, med 8,5 milliarder søkeoppdrag i august.

De store endringer kommer fra Asia. Den kinesiske søketjenesten Baidu samlet inn 3,3 milliarder søk i august, et godt stykke foran Microsofts Live Search, som henger etter med "bare" litt over 2 milliarder søk. Verre for Microsofts stolthet er at koreanske Naver også har 2 milliarder søkeoppdrag, og ligger tett opp mot Live Search.

Dette betyr ifølge analytikerne at Googles posisjon, til tross for de enorme forskjellene, ikke er uangripelig. Lokale aktører, særlig i Kina, vil kunne utfordre Google topplassering.

Besøkstall sier for øvrig ikke alt om søkemotorer. Minst like viktig er hvor mye inntekter de greier å generere. Det kommer ikke frem i Comscores rapport.

Les om:

Nett-tjenester