Utfordrer Tandberg og Polycom

Utfordrer Tandberg og Polycom

AGENTURET: Med Lifesize trapper Zycko opp konkurransen mot Polycom og Tandberg.

I november i fjor kjøpte Logitech det amerikanske selskapet Lifesize Communications, som leverer løsninger videokommunikasjon og -konferanser. Med oppkjøpet gikk Logitech i direkte konkurranse med blant andre Cisco, HP, Polycom og Tandberg.

Selskapet tilbyr en rekke løsninger tilpasset ulike kundergrupper og behov. Porteføljen omfatter alt fra enkle desktopbaserte videoklienter til mer avanserte telepresence-løsninger til med flere skjermer og kameraer. Lifesize Passport er en mobil løsning med håndholdte enheter, mens Lifesize Express er rettet mot bedrifter med grunnleggende videokonferansebehov. Lifesize Room omfatter komplette romløsninger.

Lifesize leverer også konferansetelefoner og infrastruktur og programvare for administrasjon av videokonferanseløsninger. Selskapet selger også sine løsninger via Siemens, som benytter selskapets teknologi som del av sin Openscape-produktserie for unified communications.

- Kvalitet, ytelse og pris

På det norske markedet er det Zycko som distribuerer Lifesize. Selskapet er Zyckos første skritt inn på videokonferansemarkedet.

- I Norge har vi i praksis solgt Lifesize siden mai. Tidligere hadde vi agenturet på Polycom, men det omfattet bare telekonferanser og ikke video, sier Erik Mørk Andersen i Zycko.

- Hva er spesielt med dette agenturet?
- Lifesize tilbyr en komplett portefølje av høydefinisjons videokonferanseløsninger til markedsledende kvalitet, ytelse og pris.

- Hvor modent er markedet for dette produktet?
- Markedet har lenge etterspurt en smidig løsning for å kunne spille inn og streame videomøter i høy kvalitet til bærbare maskiner. Universitet og skoler ser store muligheter med å kunne streame forelesninger til elever som ikke er fysisk tilstede, og også tilby muligheten for elever i ettertid å kunne se en innspilt forelesning. Dette gjelder også for bedrifter, der man nå får muligheten til å streame møter live til alle ansatte, og også tilby muligheten for å ta del av et møte i ettertid.

Tandberg og Polycom

- Hvilke produkter anser dere for å være konkurrerende?
- Tandberg og Polycom leverer også streaming- og innspillingsløsninger. Det unike med Lifesize er ytelsen i kombinasjon med prisbildet. For livestreaming og innspilling i hd er alt som kreves er ett trykk på fjernkontrollen, og man kan streame direkte til opp til 1 000 unike datamaskiner live. En Video Center-boks kan spille inn fra opp til 20 videosystem samtidig.

- Hvordan markedsføres produktet?
- Video Center presenteres på messer og kundearrangementer innen offentlig og privat sektor, og gjennom annonsering i media rettet mot målgruppen. Det viktigste forumet er partnere som inviterer kunder til livedemonstrasjoner. Det er da man får det riktige inntrykket av hvor smidig og effektivt verktøy dette produktet er.

- Hvilken type forhandlere ønsker dere på dette agenturet?
- Videkonferansepartnere innen it, ip-telefoni og lyd og bilde er en naturlig kanal ettersom de allerede selger Lifesize, men produktet krever ikke en videokonferansekanal. Partnere som drifter og leverer it-infrastruktur for sluttkunder er potensielle partnere.

- Hvem er aktuelle kjøpere?
- Noen aktuelle kjøpere er universitet, høyskoler og organisasjoner med utspredte kontor og avdelinger, og møteintensive bedrifter som ønsker å tilby de ansatte en smidig løsning for fjernmøter, intern utdannelse og dokumentasjon.

- Ti millioner i omsetning

- Hvilke omsetningsmål har dere for agenturet?
- Målet er å omsette for ti millioner kroner i inneværende regnskapsår.

- Hvilke marginer og markedsstøtte tilbys?
- Marginene til forhandlere og partnere er avhengig av fokuset de velger å ha på Lifesize. Investering i demoutsyr og sertifisering av selgere og teknikere påvirker i stor grad marginen som kan hentes ut på disse produktene, samtidig som størrelse på casene påvirker rabattene.

Les om: