- Vanskelig for Google-nettleser

- Vanskelig for Google-nettleser

Analytiker advarer mot å ta seieren på forskudd, og mener Google må ha en kanin for å vinne.

- Det er kun en liten gruppe internetbrukere som er bevisst på hvilken nettleser de bruker, sier analytiker Anders Elbak hos Idc til danske Computerworld.

Google har lansert sin nye nettleser Chrome, og den har skapt mye omtale og forventinger på nettet. Men at den blir en suksess er langt fra garantert, mener Elbak. Han mener folk ikke er bevisste på sin nettleser, og bruker den de er vant til så lenge den fungerer.

- Med mindre de kan dra en kanin opp av hatten, som Elbak sier.

LES OGSÅ: Google lanserer nettleser

Om Googles nettleser virkelig har en kanin å dra opp er usikkert. Informasjonen som hittil har kommet tyder på at nettleseren blir en miks av nyttige funksjoner som man allerede finner i Internet Explorer, Firefox, Safari og de andre nettleserne. Googles produkt, som forøvrig har åpen kildekode, skal ha teknologi som gjør den unik, men tiden vil vise hva den virkelig har å by på.

Elbak tror uansett det er svært vanskelig å vinne nettleser-markedet.

- Et område hvor Google kan vinne terreng, er å gjøre nettleserens brukeropplevelse den samme på forskjellige plattformer. På denne måten kan brukerne få glede av å kjenne seg igjen uansett om de bruker telefonen, datamaskinen eller andre enheter, sier analytikeren til computerworld.dk.

LES OGSÅ: - IE8 spiser minnet ditt

Google har en rekke applikasjoner og tjenester, og deres nye nettleser vil sannsynligvis integrere mange av disse. Dette tror Elbak kan være en ulempe. Han mener folk heller vil velge selv, å ikke bli pålagt om å bruke Googles løsninger.

- Men Google har tidligere vist at de vet å tenke nytt, sier Elbak.

- Så det blir spennende å se hvordan sluttproduktet blir.

Les om:

Nett-tjenester